USR-PLUS, apel la PSD: Aduceți cei 157 de parlamentari la vot și dovediți că n-aveți sfori! Așa dovediți că n-ați făcut blat

Ionuț Moșteanu vine cu o provocare pentru social-democrați. Acesta susține că, pentru a arăta că nu există un blat între PSD și PNL, Marcel Ciolacu ar trebui să mobilizeze toți parlamentarii PSD și să voteze moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR.

05 sept. 2021, 17:55
USR-PLUS, apel la PSD: Aduceți cei 157 de parlamentari la vot și dovediți că n-aveți sfori! Așa dovediți că n-ați făcut blat

USR-PLUS, apel la PSD.  Anunțul vine ca replică la declarația lui Marcel Ciolacu care a declarat, astăzi, că e pentru prima oară când aude acuzația că ar avea blat cu premierul Cîțu.

USR-PLUS, apel la PSD: Aduceți cei 157 de parlamentari la vot și dovediți că n-aveți sfori! Așa dovediți că n-ați făcut blat

”Marcel Ciolacu, azi: „E pentru prima oară când aud acuzația de blat cu premierul Cîțu”.

Exista o cale simplă, domnule Ciolacu, să infirmați blatul: terminați cu tergiversările și perdelele de fum, absențe în biroul permanent, moțiunea mea/a ta, semnăturile nu-s scrise cu pixul care trebuie, etc. Aduceți cei 157 de parlamentari la vot și dovediți că n-aveți sfori și comanda dublă cum se spune!”, spune Ionuț Moșteanu, pe contul personal de Facebook.

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD este dispus să voteze moţiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR dacă aceasta va ajunge la vot, în plen.

„PNL şi USR au provocat o criză politică fără precedent. Au adus cea mai mare datorie externa din istoria României, au prabusit moneda nationala, au cel mai haotic plan de redeschidere a scolilor.

PSD a prezentat inca de joi motiunea de cenzura, am aratat 157 de semnaturi legale. Am militat să depune impreuna, USR PLUS a ales o alinta cu AUR, cu o aroganta specifica nu au dat niciun semns. Ii felicit pe AUR ca si-au facut imagine pe spatele lor. Prioritatea lor nu este rezolvarea crizei politice, USR PLUS a anunțat deja că rămâne în Guvern. Cu alte cuvinte, o să ne trezim tot cu Barna, Ghinea, Năsui cu ocazia acestui nou șantaj. Poate il vedem inapoi si pe Vlad Voiculescu.

Nici Iohannis nu-şi doreste rezolvarea acestei crize. Iohannis trebuia sa recunoasca public ca aceasta coalitie este un esec. USR il vrea doar pe Citu plecat şi să rămână la guvernare.

Prin urmare, alianța USR AUR trebuie să susțină acest demers. Dacă moțiunea alianței USR AUR nu ajunge la vot în plen suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR, să convenim un text al moțiunii, să semneze moțiunea pentru a avea cele 234 de voturi și în 10 minute o depunem. Guvernul Cîțu trebuie să plece”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, după şedinţa Biroului Politic Național al PSD.

Citește și: Consilierul lui Iohannis pe Economie trage semnalul de alarmă: Ce se întâmplă, de fapt, cu creșterea economică