USR PLUS îi cere lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget al Capitalei VIDEO

Horia Tomescu, viceprimarul USR PLUS al Capitalei, i-a cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul de buget propus pentru București.

27 apr. 2021, 23:19
USR PLUS îi cere lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget al Capitalei VIDEO

USR PLUS îi cere lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget al Capitalei. Horia Tomescu spune că proiectul de buget nu a fost trimis pentru consultare, este nerealist și nu sprijină realizarea obiectivelor asumate în fața cetățenilor.

USR PLUS îi cere lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget al Capitalei

„Cerem primarului să retragă proiectul. USR PLUS va vota bugetul doar după ce vor fi îndeplinite aceste standarde, există deja o decizie oficială a conducerii politice”, a declarat viceprimarul Horia Tomescu. Acesta susţine că veniturile de șapte miliarde de lei estimate pentru anul 2021 sunt „surprinzătoare”, susținând că în toate discuțiile pe care le-a avut cu primarul și cu directorii din primărie, sumele avansate au fost în jur de 4,5-5 miliarde de lei. „Atunci când am văzut proiectul de buget pus în dezbatere publică și am văzut suma de 7 miliarde, am cerut notele de fundamentare, adică explicațiile, pe ce se bazează aceste sume. Răspunsul primit de la direcțiile din primărie a fost că primarul a interzis accesul consilierilor și viceprimarului la orice fel de detalii care să explice forma actuală a bugetului. Avem deci motive să credem că aceste estimări de venituri nu sunt realiste”, a precizat Horia Tomescu.

„Noi vrem să avem un buget realist, așa încât să prioritizăm cheltuielile și ele să fie respectate. Nu e momentul să fim populiști, ci să fim responsabili și buni gospodari. Noi asta cerem de la primarul general pe care l-am susținut. Vrem să-l sprijinim să construiască”, a mai spus Horia Tomescu.

Primăria Capitalei: Consilierii USR – PLUS nu vor să voteze bugetul lui Nicuşor Dan – SURSE

Viceprimarul USR PLUS a subliniat că partidul pe care îl reprezintă are responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în București, dar și-a exprimat nemulțumirea pentru faptul că nu se reformează nimic, indiferent că este vorba de aparatul Primăriei, de subordonate, de managementul Administrației Spitalelor din București: „Vrem să ne așezăm la masă, să vorbim și să venim în fața bucureștenilor cu un buget realist bazat pe venituri reale și care să prioritizeze cele mai importante proiecte pentru București. Nu putem aproba ceva ce nu a fost discutat. Ne-au dat în scris că nu ne dau acces la notele de fundamentare a bugetului. E ca și cum Parlamentul ar fi în situația de a aproba bugetul Guvernului fără să știe pe ce se bazează. Noi nu am venit aici să ne jucăm, avem o responsabilitate, ne-au votat oamenii”.

Ședința Consiliului General pentru aprobarea proiectului de buget este programată să aibă loc miercuri, 28 aprilie 2021.