USR propune ca vicepreşedinte ANAF un fost ospătar, care în prezent are afaceri de 50.000 de euro

Biroul Național al USR l-a propus în funcția de vicepreședinte ANAF pe Emil Sămărtinean, un consultant pentru IMM-uri în vârstă de 37 de ani, ale cărui business-uri cumulează o cifră de afaceri de 50.000 de euro

05 apr. 2021, 18:27
USR propune ca vicepreşedinte ANAF un fost ospătar, care în prezent are afaceri de 50.000 de euro

USR l-a propus pe Sămărtinean, deși instituția pe care o va coordona gestionează sume ce se ridică la sute de miliarde de lei. Acesta nu are experiență la stat, a urmat un doctorat fără să-și susțină teza, iar la „skills” dobândite educațional bifează „analiza faptelor și înțelegerea lumii”.

Informația privind propunerea lui Emil Sămărtinean ca vicepreședinte ANAF a fost confirmată pentru Economedia de Cristina Prună, vicepreședinte USR și membru al Biroului Național al USR.

Contactat de sursa citată, și Emil Sămărtinean a confirmat propunerea sa ca vicepreședinte ANAF. „Propunerea ca eu să fiu vicepreședinte ANAF a venit din partea Biroului Național al USR care a făcut numirea în urma analizei candidaturii mele interne, unde am răspuns apelului inițiat de partid pentru ocuparea funcțiilor de demnitate publică, lansat după ce USR a câștigat alegerile și a format guvernul. În urma procesului de selecție internă am fost desemnat cel mai bun candidat pentru această funcție. Interviurile specializate pentru desemnare au fost individuale, fiecare candidat în parte susținând un interviu cu colegii din conducerea centrală a partidului”, a declarat Sămărtinean, pentru Economedia.

Potrivit CV-ului publicat de aceeaşi sursă, Emil Sămărtinean a intrat direct în piața muncii, în 2005, ca funcționar bancar la Banca Transilvania, unde a stat până în 2006.

În 2008 a început să lucreze ca ospătar și organizare evenimente la Athene Palace Hilton (până în 2011).

USR propune la vicepreşedinţia ANAF un tânăr care până în 2016 a fost ospătar şi agent de vânzări

A absolvit facultatea la 25 de ani, după ce a obținut diploma de licență în științe politice la Facultatea de Științe Politice din Cluj-Napoca în 2009. Ulterior, a urmat un masterat în Administrarea Afacerilor la Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice București (2011). În plus, el a finalizat studiile doctorale din cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale ASE, fără susținerea publică a tezei.

În perioada 2011-2016 a fost întâi agent vânzări, apoi customer support manager la Orange.

În perioada 2011-2013 a fost asistent universitar – doctorand la Academia de Studii Economice București, în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale, predând materii precum organizații internaționale, economie europeană, finanțe corporative.

În prezent, Sămărtinean este director general al firmei de consultanță Greenwald Consulting SRL, după ce anterior a fost administrator al acestei firme și al companiei Smart Hightech Powerhouse SRL.

În CV Emil Sămărtinean afirmă că este „Manager Executiv cu peste 6 ani de experiență în gestionarea conducerii organizaționale în domeniul administrării afacerilor. Antreprenor: IT & Consultanță de investiții a capitalului privat sau fonduri europene pentru IMM-uri”.

Citeşte şi: Alexandru Rafila contestă programul redus al magazinelor în week-end. „Nu am făcut nimic decât să mutăm aglomerația. Aplicăm metode în care nu logica e pe primul loc”