USR propune modificarea Codului Rutier după accidentul în care două fetiţe au murit VIDEO

Deputatul USR PLUS Cătălin Teniță anunță că se va implica pentru modificarea Codului Rutier după ce două fetițe din cartierul bucureștean Andronache au fost ucise sâmbătă de o șoferiță care a spus ulterior că a încurcat pedala de accelerație cu cea de ambreiaj.

01 mart. 2021, 09:41
USR propune modificarea Codului Rutier după accidentul în care două fetiţe au murit VIDEO

USR propune modificarea Codului Rutier. Deputatul Cătălin Teniță arată într-o postare pe Facebook că trebuie limitată la 30 km/oră viteza în toate zonele din intravilian, pe străduțe înguste, de câte o bandă, cu trotuare inguste de o parte și de cealaltă.

”Cred că acolo viteza maximă nu trebuie să fie mai mare de 30 de km, asa cum este în multe dintre orașele europene în condiții similare. Cred că trebuie introdusă această limitare în Codul Rutier, nu lăsată la aprecierea administratorilor de infrastructură. Ei trebuie să aibă doar obligația de a marca corespunzător segmentele de drum și eventual de a lua măsurile de limitare fizică a vitezei”, a scris Teniță.

USR propune modificarea Codului Rutier. Circulația rutieră din cartierul Andronache din nord-estul Capitalei s-a intensificat după terminarea autostrăzii București – Ploiești pentru că una dintre căile de acces pe noua autostradă traversează acest cartier. Proximitatea față de autostradă face ca străzile din cartier să se aglomereze.

Femeia care a provocat accidentul din București în urma căruia două fetițe aflate pe trotuar au murit strivite de mașină a fost audiată.
După trei ore, a fost lăsată să plece. Femeia de 56 de ani le-a spus polițiștilor că a încurcat pedalele.

Șoferița este cercetată pentru ucidere din culpă, iar la spital i-au fost recoltate probe pentru a lămuri o componentă importantă a tragicului accident: dacă femeia consumase sau nu alcool.  Șoferița a spus că a pierdut controlul volanului, că nu conducea prea des și că a încurcat pedalele.

Tragedia s-a produs sâmbătă seară, pe strada Mențiunii din nordul Capitalei, după ce o șoferiță a pierdut controlul volanului, a intrat într-un stâlp, apoi într-un gard. Cele două fete, de 6 și 15 ani, se aflau pe trotuar. Ambele au fost duse de urgență la spital, însă medicii nu le-au putut salva.

Polițiștii care au vizionat imaginile de pe camerele video spun că mașina a venit cu viteză foarte mare.

Mărturie ȘOCANTĂ făcută de șoferița care a ucis două fetițe pe trotuar în Capitală: A încurcat pedala de frână cu cea de accelerație

Titi Aur: „Era clar că trebuie să aibă o viteză mică, era o intersecţie în T dar nu a ştiut să controleze maşina”

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit despre accidentul tragic din cartierul Andronache din București, în urma căruia două fete și-au pierdut viața, fiind lovite de o mașină, pe trotuar.
„Am văzut imaginile… Sunt groaznice, sunt cu mare impact emoţional. Am să spun nişte lucruri care probabil vor surprinde. Este clar că, din punct de vedere legal, persoana de la volan, femeia de 56 de ani, este vinovată şi va răspunde în faţa legii. Din punct de vedere moral, aş putea spune că are cea mai mică vină persoana de la volan. Am să vă spun de ce… Ies prima dată cu întrebarea: la şcoala de şoferi a fost învăţată şoferiţa respectivă unde să ţină piciorul? În dreptul pedalei de frână sau de acceleraţie. Şi vă dau răspunsul: categoric nu.

Mai mult ca sigur este că a încurcat pedalele pentru că piciorul trebuie ţinut în dreptul pedalei de frână, nu în dreptul pedalei de acceleraţie, pentru ca, ajungând într-o situație limită, să frânezi. Se întâmplă de multe ori, în toată lumea, dar şi la noi. În SUA, ești obligat să mergi cu stângul tocmai pentru a nu încurca picioarele. La noi nu se poate pentru că avem încă multe maşini cu ambreiaj şi nu cu cutie automată.”, a spus Titi Aur, la Antena 3.

„Al doilea vinovat moral: examinatorul care a examinat-o a ţinut cont dacă şoferiţa respectivă ţine piciorul corect? Al treilea vinovat: autorităţile. Au creat sisteme de educaţie şi după ce iei carnetul de conducere în aşa fel încât să nu ajungi în astfel de situaţii? Pentru că şoferiţa am înţeles că ar fi condus destul de rar, chiar foarte rar. Soţul a băut, a trecut în dreapta, dar ea era pregătită, în afară de faptul că deţinea un carton, acel permis de conducere? S-a urcat într-o maşină nefiind pregătită, o maşină cu cutie automată, a mers mai tare decât trebuia şi când a simţit că e prea tare şi vine intersecţia….

Nu e vorba de limitarea de viteză din acea zonă pentru că era o intersecţie în T, trebuia să facă la dreapta, nu avea posibilitatea să se ducă înainte. Era clar că trebuie să aibă o viteză mică, dar nu a ştiut să controleze maşina. În toate meseriile se face protecția muncii. În şofat, nu. Atunci, şoferii nefiind trecuţi periodic prin sisteme de verificare, de educare, de readucere aminte ajungem la astfel de situaţii tragice. Şi atunci vin cu întrebarea: autorităţile şi toţi cei care se opun unor astfel de programe au sau nu pe conştiinţă o astfel de tragedie?”, a mai spus Titi Aur pentru DC News