USR: Propunerea ca Meleşcanu să fie preşedintele Senatului reprezintă un afront adus românilor din Diaspora

USR consideră că propunerea lui Teodor Meleşcanu ca preşedinte al Senatului este inacceptabilă, reprezentând un afront adus zecilor de mii de români din Diaspora care, pe 26 mai, au stat ore întregi la coadă ca să voteze.

02 sept. 2019, 18:05
USR: Propunerea ca Meleşcanu să fie preşedintele Senatului reprezintă un afront adus românilor din Diaspora

„USR consideră că propunerea lui Teodor Meleşcanu ca preşedinte al Senatului este inacceptabilă. Reprezintă un afront adus zecilor de mii de români din Diaspora care, pe 26 mai 2019, au stat ore întregi la coadă ca să voteze”, se arată într-un comunicat al USR.

”Teodor Meleşcanu în fruntea Senatului este răspunsul obraznic al PSD-ului la pierderea alegerilor europarlamentare. Este total inadmisibil să-l propui în fruntea Senatului pe cel care a supervizat dezastrul de la alegerille de pe 26 mai. Numirea sa este un afront adus tuturor celor care au stat ore întregi la coadă ca să-şi exercite un drept garantat de Constituţie”, transmite Radu Mihail, senator USR de Diaspora, citat în comunicat.

USR precizează că, în cazul în care propunerea va veni în plenul Senatului, senatorii USR vor vota împotrivă.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, luni, demisia de la conducerea Senatului.

PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, că social-democraţii au decis să susţină candidatura lui Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului pentru că postul a fost al acestui partid. ”Am vrut să arătăm că suntem corecţi până la capăt”, a spus Dăncilă.