Dan Barna, validat ca preşedinte USR: România va avea şansa să aleagă în turul doi între Klaus Iohannis şi mine

Dan Barna a fost validat sâmbătă, la congresul USR de la Timișoara, în funcţia de preşedinte al partidului, după alegerile interne pe care le-a câștigat în fața deputatului Cosette Chichirău. Barna a declarat că la alegerile prezidenţiale românii vor avea şansa de a alege între două variante de Românie, estimând că va intra în turul al doilea alături de preşedintele Klaus Iohannis.

14 sept. 2019, 04:50
Dan Barna, validat ca preşedinte USR: România va avea şansa să aleagă în turul doi între Klaus Iohannis şi mine

UPDATE Dan Barna a declarat după validarea sa ca președinte al partidului că va intra în turul doi al alegerilor prezidențiale alături de Klaus Iohannis.

„Cred şi sunt foarte optimist că România va avea pentru prima dată după 30 de ani şansa să aleagă în turul doi între două variante de Românie, între preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, candidatul PNL, şi persoana mea, Dan Barna, din partea Alianţei USR-PLUS. Este un semnal că România se însănătoşeşte şi este un mesaj că, după trei ani de abuzuri ale PSD asupra României, oamenii au înţeles că acest mamut obosit trebuie să se retragă din istoria curentă”, a declarat Dan Barna în cadrul unei conferinţe de presă.

El a afirmat că oamenii îşi pun toată speranţa în Alianţa USR-PLUS.

„Astăzi ne alegem noua conducere USR, tocmai am fost validat pentru poziţia de preşedinte al USR în urma voturilor tuturor membrilor. În această după amiază vom alege şi viitorul Birou Naţional al USR, care va duce partidul la guvernare şi care va face parte din ceea ce înseamnă alianţa USR-Plus şi speranţa reală că România se însănătoşeşte”, a punctat Dan Barna.

______

USR se reuneşte astăzi şi mâine în congres, pentru a valida realegerea lui Dan Barna în fruntea partidului şi pentru alegerea organismelor de conducere ale formaţiunii.

Congresul se va desfăşura la Iulius Congress Hall din Timişoara, sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 18.00 şi va reuni 500 de delegaţi din toată ţara, care vor alege organele de conducere ale partidului, scrie news.ro.

Citeşte şi Dan Barna: Ne împuţinăm ca societate, iar noi discutăm pe cine a mai cumpărat Dăncilă din târgul de parlamentari

Acesta este al cincilea congres al USR.

În cadrul congresului va fi validat oficial rezultatul alegerilor interne care au avut loc online pentru funcţia de preşedinte al partidului şi care au fost câştigate de Dan Barna.

De asemenea, vor fi aleşi membrii noului Birou Naţional, precum şi membrii Comisiilor Naţionale de Arbitraj şi Cenzori.

La final, duminică, de la ora 18.00, în Piaţa Libertăţii va avea loc un miting electoral pentru susţinerea candidaturii lui Dan Barna la Preşedinţie.

Dan Barna a fost ales preşedinte al USR pentru un nou mandat obţinând 65,75% din voturi în cadrul scrutinului intern desfăşurat online în perioada 1-5 septembrie.
Mandatul preşedintelui USR este de maximum 4 ani, iar o persoană nu poate deţine funcţia de preşedinte mai mult de 10 ani, indiferent dacă anii sunt consecutivi sau nu.

Dan Barna a devenit preşedintele USR în octombrie 2017, în urma unui congres extraordinar.