Utilizări uimitoare ale săpunului

Săpunul este produsul care nu lipsește din casă și este inclus în igiena personală. Dar știați că săpunul poate fi folosit pentru a lubrifia sertarele și pentru a opri scârțâitul ușilor?  Află care sunt și celelalte utilizări ale săpunului.

18 iul. 2017, 08:50
Utilizări uimitoare ale săpunului

Protejează ușa și fereastra de petele de vopsea

Dacă vrei să vopsești ceva dar vrei să protejezi fereastra sau ușa de pete, șterge înainte cu o cârpă, pe care o înmoi în apă cu săpun. Asigură-te că ai la îndemână o altă cârpă uscată și curată. Șterge cu ea scurgerile și petele. 

Detectează scurgerile de gaz

Scurgerile de gaze sunt o problemă și de aceea ele trebuie detectate la timp. Dacă ți se pare că miroase a gaz, pune într-un vas apă cu săpun lichid. Cufundă o cârpă curată în soluție și șterge zona. Dacă face bule, înseamnă că ceva nu este în regulă. Totuși, ai grijă!

Combate scârțâitul sertarelor

Sertarele care scârțâie sunt enervante și parcă ne testează răbdarea. Pentru a nu mai auzi sunetul pe care-l scot când le deschizi, unge șinele cu puțin săpun lichid.

Îndepărtează adezivul rămas

După ce ai îndepărtat tapetul, este posibil să rămână adeziv. Nu lăsa ca acest lucru să afecteze aspectul camerei tale. Amestecă săpun lichid cu apă caldă și șterge zonele cu un burete.

Curăță balamalele de la uși

Săpunul poate fi utilizat pentru a opri ușile din scârțâit. Amestecă săpun cu apă caldă. Cu o periuță de dinți mai veche, periază balamalele și vei observa imediat diferența. 

Menține unghiile curate

Când lucrezi în curte sau în grădină, îți murdărești mâinile și, implicit, unghiile. Dar cum poți preveni această problemă? Înainte de a începe să lucrezi pământul, pune un strop de săpun lichid pe unghii și freacă cu degetele. În acest fel, îți vei menține unghiile curate.

Lărgește pantofii din piele

În timp ce acest truc nu funcționează pe toate tipurile de încălțăminte, săpunul va ajuta ca încălțămintea ta din piele să se lărgească. Aplică puțin săpun lichid în interiorul pantofului, lasă-l să acționeze 2 ore și bucură-te  de pantofi mai confortabili.

Săpun lichid sau solid – tu ce alegi?