Utilizatorii Android sunt în pericol. Vezi de ce

Symantec avertizează: Un exploit Linux kernel a fost portat pe Android. Comerciantul soluţiilor de securitate, Symantec, avertizează că un exploit kernel Linux, care permite creşterea privilegiilor de utilizator, a fost adaptată şi portată pe Android.

13 iun. 2013, 09:22
Utilizatorii Android sunt în pericol. Vezi de ce

Symantec avertizează: Un exploit Linux kernel a fost portat pe Android.

Comerciantul soluţiilor de securitate, Symantec, avertizează că un exploit kernel Linux, care permite creşterea privilegiilor de utilizator, a fost adaptată şi portată pe Android.

Vulnerabilitatea Kernel-ul Linux CVE-2013-2094 a fost semnalată pentru prima dată la 14 mai 2013 și a afectat un număr de distribuții Linux care au folosit kernel 2.6.x Linux, inclusiv Red Hat Enterprise Linux 6, Ubuntu 12.04 LTS, Debian 6 și Suse Linux Enterprise 11. În timp ce Red Hat, Canonical și alte distribuții au de mult timp patch-uri emise, Symantec a susținut că exploitul a fost adaptat şi pentru Android.

Sistemul de operare Google Android ruleaza peste kernelul Linux, și în timp ce Android 4.2 Jelly Bean foloseste Linux 3.0, versiunile anterioare de Android folosind Linux 2.6.

Symantec a declarat, despre vulnerabilitate, că „sistemul de operare Android trece toate aplicaţiile prin sandbox, astfel încât acestea nu pot efectua operațiuni sensibile pentru sistemul de operare şi nu pot interfera cu alte aplicații instalate.

Mai multe detalii pe NoobZ.ro