Utilizatorii Google Photo pot lăsa acum cometarii la albumele foto

La cinci luni după ce a introdus posibilitatea distribuirii albumelor foto din Google Photos către conturi de pe alte platforme digitale, gigantul american din domeniul tehnologiei a introdus o nouă facilitate pentru acest serviciu, prin care utilizatorii pot introduce comentarii la fotografiile sau albumele distribuite, scrie theverge.com.

12 mai 2016, 18:34
Utilizatorii Google Photo pot lăsa acum cometarii la albumele foto

Facilitatea a fost introdusă pe toate versiunile disponibile ale platformei, respectiv pe terminalele Android și iOS, dar și pe cea disponibilă pe internet, asemenea celorlalte platforme de socializare.

Însă deocamdată cei care văd anumite fotografii sau albume în Google Photos nu pot apăsa instant butonul like dacă le place o anumită fotografie. Cei de la Google au introdus o serie de sugestii inteligente pentru a-i ajuta pe utilizatori să știe mai ușor ce fotografii ar vrea să adauge. Sugestiile sunt bazate pe timpul și locul fotografiilor utilizatorului.

Sugestiile pentru utilizator apar numai dacă acesta are fotografii relevante pentru un album care a fost adăugat recent și dacă are activate setările privind locația sa. Albumele de fotografii distribuite cu alte platforme digitale sau rețele de socializare au fost disponibile pe dispozitivele iOS încă din 2012. Google a introdus această funcție a distribuirii conținutului foto și video între mai multe platforme digitale pentru serviciul său Photos abia în decembrie anul trecut. Google Photos a fost lansat în mai 2015, iar la 6 luni după lansarea sa depășise pragul de 100 de milioane de utilizatori, conform theverge.com.