Vă amintiţi de profesoara „Hello Kitty” şi învăţătorul „nu o duce capul”? Ce crezi ce s-a întâmplat cu ei

În urmă cu câteva luni două cazuri scandaloase din Vaslui arătau ce se întâmplă când pui la catedră un cadru didactic necalificat. O profesoara de engleză nu ştia să spună literele alfabetului în engleză, iar un învăţător refuza să lucreze cu o fetiţă de 10 ani pentru că "nu o ducea capul". Poveştile lor au devenit virale, însă cu toate astea cei doi au rămas şi anul acesta la catedră, ba au fost şi promovaţi. 

16 nov. 2015, 09:24
Vă amintiţi de profesoara „Hello Kitty” şi învăţătorul „nu o duce capul”? Ce crezi ce s-a întâmplat cu ei

Un caz incredibil a ieşit la iveală în urmă cu câteva luni într-o şcoală din România. O fetiţă din judeţul Vaslui merge degeaba la şcoală de patru ani, pentru că învăţătorul nu se ocupă în niciun fel de ea. Copilul are 10 ani şi nu ştie să scrie sau să citească. Învăţătorul afirmă senin că nu se ocupă de fetiţă pentru că „nu o duce capul”.

Dupa difuzarea imaginilor scandaloase, Paul Filimon a continuat sa o ignore pe Loliana. A lasat-o repetenta, iar in septembrie s-a intors la catedra la scoala din Hreasca…. ca doar e cadru calificat. A obtinut o nota peste 5, asa ca poate ocupa un post in mediul rural, unde e deficit de cadre didactice.

In prezent, Liliana, continua sa mearga la scoala in cealalta clasa unde invata dupa o programa adaptata. Sa speram ca de acesta data a avut noroc si nu va mai fi tratata ca si pana acum. In caz contrar Liliana va fi doar unul dintre cei peste 300 de mii de analfabeti din Romania.

Un alt caz scandalos a ieşit la iveală în vara acestui an în aceeaşi şcoală din Hreasca. O profesoară de engleză de la o şcoală din judeţul Vaslui nu a fost în stare să spună nici măcar literele alfabetului în engleză. Iniţial, blocajul doamnei profesoare a fost pus pe seama emoţiilor, aşa că i s-a dat o a doua şansă şi i se cere să spună în engleză câţi copii are în clasă şi cum sunt împărţiţi. Nici asta nu ştie.

Acesta este nivelul de pregătire al copiilor de la şcoala din localitatea Hreasca, judeţul Vaslui, după doi ani de engleză este scăzut. Pare de neînţeles cum după atâtea ore studiu elevii nu ştiu nici măcar să spună cum îi cheamă. „Cum vă spun eu: „Good Morning children!” şi voi îmi răspundenţi „Good Morning teacher!”. Sau „Hello …”, îi întreabă profesoara pe elevi, moment in care un copil răspunde „(Hello n.red.) Kitty”.

In loc sa fie un semnal de alrma pentru sefii de la judet, dupa prezentarea reportajului in campania „Fara carte, fara viitor”, difuzată la PROTV, Diana Patriche a obtinut un post si mai bun. A reusit sa primeasca catedra de limba engleza pentru clasele 5-8 din comuna Coroiesti. Cu norma intreaga. Practic, nu mai este nevoita sa faca naveta la Hreasca sa le predea tancilor din clasele mici.