Va fi sau nu carantinată Capitala. Anunţul făcut de Raed Arafat!

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat dacă municipiul București va fi sau nu carantinat, într-o conferință de presă de luni seara.

15 mart. 2021, 20:28
Va fi sau nu carantinată Capitala. Anunţul făcut de Raed Arafat!

Va fi sau nu carantinată Capitala. După ce în Capitală au fost peste 1.200 de infectări, doar duminică, Prefectul Alin Stoica a cerut măsuri care să oprească răspândirea coronavirusului în București.

Va fi sau nu carantinată Capitala. Anunţul făcut de Raed Arafat!

Acum, Raed Arafat vine cu precizări și explică: „La acest moment, astăzi, avem incidență ceva mai mică decât ieri. Ieri era 3,98, astăzi este 3,88. Monitorizăm situația, deja s-au luat măsurile care sunt pentru peste 3 la mie, adică închidere restaurante, teatre, etc. și măsura de reducere a orei la 22:00”.

„Ați văzut că colegii de la Ordine Publică sunt foarte activi în a opri petrecerile și festivitățile care pot să îî pună în pericol pe alții din punct de vedere epidemiologic. Dar, la acest moment, monitorizăm. Alte măsuri, la acest moment, nu sunt prevăzute. Dacă mă întrebați, e posibil să se carantineze, noi nu dorim acest lucru, sperăm să nu ajungem acolo, mai este o cale până acolo. Acest lucru depinde de noi toți”, a continuat șeful DSU.

​​Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a reunit, săptămâna trecută, pentru a decide noile măsuri după reintrarea Bucureștiului în „zona roșie ”de COVID-19.

În scenariul roșu, se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol sau sălile de jocuri de noroc.

Un ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății adoptat sâmbătă stabilește modul în care se vor desfășura cursurile școlare în funcție de evoluția epidemiologică. Astfel, în scenariul roșu, adică atunci când rata de infectare cu noul coronavirus depășește 3 la mia de locuitori, dar este sub 6 la mie, vor putea participa la ore cu prezență fizică la școală toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, precum și până la jumătate din elevii din clasele terminale.

DSP comunicase atunci Prefecturii Capitalei incidenţa de 3,05 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori pentru Bucureşti în ultimele 14 zile şi se fac demersuri pentru convocarea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății, în scenariul roșu rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-4.

Toate aceste decizii pot fi luate de Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Citeşte şi: Raed Arafat, declarații de ultimă oră despre creșterea capacității în secțiile de ATI: E o problemă deosebită la București. Se instalează acum două unități mobile