Va intra România într-un nou lockdown de Paşte? Anunţul făcut de Rareş Bogdan: Sperăm să nu fie nevoie de măsuri suplimentare

Rareş Bogdan a venit cu noi precizări la situaţia României cu privire la creşterea de cazuri de coronavirus.

01 mart. 2021, 19:29
Va intra România într-un nou lockdown de Paşte? Anunţul făcut de Rareş Bogdan: Sperăm să nu fie nevoie de măsuri suplimentare

Va intra România într-un nou lockdown de Paşte? Liberalul a declarat că speră ca în ţara noastră să nu fie nevoie de măsuri suplimentare având în vedere apariţia valului trei COVID în ţara noastră.

Va intra România într-un nou lockdown de Paşte? Anunţul făcut de Rareş Bogdan: Sperăm să nu fie nevoie de măsuri suplimentare

„Nu ne dorim acest lucru, dar la această întrebare poate răspunde ministrul Sănătăţii şi ministrul de Interne. Sperăm să nu fie nevoie de măsuri suplimentare. E o ţară după ora 8 e complicat să ieşi. Să sperăm că în România cazurile nu vor creşte. Liderii de delegaţie din PPE a felicitat modul în care merge vaccinarea. Să sperăm că odată cu procesul de vaccinare să reuşim să nu ajungem la noi restricţii care ne-ar afecta din punct de vedere economic şi psihic ne-ar afecta.

Cel mai mare grup politic din Parlamentul European, noi suntem 180, urmat de socialişti, noi avem o dezbatere nouă pe această temă. Pe de o parte ţările care vor introducerea unor paşapoarte de vaccinre, iar o parte din ţările noridice spun că aceste paşapoarte ar periclita libera circulaţie. Mulţi vorbesc de un certificat care să se folosească mai mult în scopuri medicale.

Dacă s-ar introducere vaccinarea în masă, e posibil să existe o astfel de discuţie.”, a declarat Rareş Bogdan la România TV.

De altfel, Guvernul grec a prelungit vineri până pe 8 martie lockdownul în vigoare în Atena şi în mai multe regiuni din ţară, ratele de infectare cu coronavirus rămân ridicate, scrie AFP.  Grecia prelungeşte lockdown-ul până pe 8 martie. „Epidemiologii noştri au considerat necesară extinderea măsurilor„, a declarat vice-ministrul Protecţiei civile Nikos Hardalias, la un an de la apariţia primului caz de Covid-19 în Grecia.

„Un an mai târziu, încă ducem lupta (…) Nu vom da înapoi„, a adăugat responsabilul vizibil emoţionat în timpul unei conferinţe de presă. „Datorită vaccinurilor, libertatea nu este prea departe„, a precizat el.

Potrivit epidemiologistului Gikas Magiorkinis, membru în comitetul pentru coronavirus al Ministerului Sănătăţii, internările la terapie intensivă au crescut cu 12% săptămâna aceasta., potrivit News.ro.

Grecia este supusă unuei izolări stricte de la începutul lui noiembrie. Unele măsuri au fost relaxate puţin înainte de Crăciun, dar restricţiile au fost impuse din nou în februarie, într-o manieră inegală, conform cu gravitatea pandemiei din regiuni.

Citeşte şi: Pandemia a transformat Londra într-un paradis al şobolanilor. Numărul acestora aproape că s-a dublat după al doilea lockdown