Va plăti 90.000 de dolari pentru o GLUMĂ

Un medic venezuelean va trebui să plătească despăgubiri de circa 90.000 de dolari după ce a glumit că transporta explozibili înainte de a se îmbarca într-un avion la Miami, provocând evacuarea parţială a aeroportului.

02 dec. 2014, 10:17
Va plăti 90.000 de dolari pentru o GLUMĂ

Manuel Alvarado, un medic de 60 de ani, va trebui să plătească 89.172 de dolari pentru „lipsă de judecată momentană”, pentru pierderile provocate după evacuarea a două terminale ale aeroportului mai multor companii aeriene şi poliţiei din Miami, care a desfăşurat o unitate anti-explozivi, a declarat pentru AFP avocatul său Brian Bieber, scrie Agerpres.

Înainte de a se urca în avionul cu destinaţia Bogota la 22 octombrie, Manuel Alvarado a răspuns unui membru al personalului companiei aeriene columbiene Avianca, care l-a supus unui mic interogatoriu de rutină, că transporta explozibili C-4.

În ciuda faptului că acest chirurg, care practică în Venezuela, a declarat ulterior că doar a glumit, autorităţile l-au arestat şi au declanşat procedurile de urgenţă pe aeroportul internaţional din Miami, în Florida.

Citeşte şi ALERTĂ CU BOMBĂ în avion. Pasagerii au fost EVACUAŢI de urgenţă

După ce procurorul a renunţat în cele din urmă să îl acuze de falsă ameninţare cu un atentat cu bombă şi comportament criminal, Alvarado s-a angajat să plătească despăgubiri de aproximativ 90.000 de dolari, potrivit avocatului său.

De la atacurile din 11 septembrie 2001, ameninţările cu atentate cu bombă pot fi foarte sever pedepsite în Statele Unite.A