Vacă depistată cu rabie, sacrificată într-o fermă. 16 oameni au ajuns la spital, medicii spun că ar putea fi prea târziu

Un număr de 16 persoane angajate la o fermă din localitatea Gorban, judeţul Iaşi, au ajuns la spital după ce au sacrificat o vacă depistată cu rabie, medicii susţinând că muncitorii au ajuns târziu la unitatea medicală, iar tratamentul ar putea fi ineficient.

28 dec. 2017, 17:21
Vacă depistată cu rabie, sacrificată într-o fermă. 16 oameni au ajuns la spital, medicii spun că ar putea fi prea târziu

Directorul medical al spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Mihnea Hurmuzache, a declarat, joi, că în urmă cu mai multe zile, la o fermă din localitatea Gorban, muncitorii au sacrificat o vacă cu un comportament ciudat, iar în urma analizelor s-a constatat că animalul era infectat cu rabie.

„Vaca a fost sacrificată, iar creierul şi inima au fost trimise la analize. Rabia a fost confirmată. Problema este că s-au depăşit cele 72 de ore standard în care muncitorii trebuiau să se prezinte pentru administrarea serului şi a vaccinului. Sperăm ca pacienţii să nu se fi contaminat atât de tare, astfel încât să nu aibă efect vaccinul”, a afirmat medicul Mihnea Hurmuzache, potrivit news.ro.

Potrivit medicilor, este posibil ca în perioada următoare şi alţi angajaţi ai fermei din Gorban să ajungă la spital.

Carnea vacii sacrificate la ferma din Gorban nu a ajuns la consum, cazul fiind monitorizat de către inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare din Iaşi.