Vacanța de Paște 2023. Cât trebuie să plătească turiștii pentru un sejur de cinci zile în Maramureș

Românii au început deja să își plănuiască vacanța de Paște, iar printre cele mai căutate și apreciate destinații de la noi se află Maramureșul.

10 mart. 2023, 11:01
Vacanța de Paște 2023. Cât trebuie să plătească turiștii pentru un sejur de cinci zile în Maramureș
Cât trebuie să plătească turiștii pentru un sejur de cinci zile în Maramureș

Cât trebuie să plătească turiștii pentru un sejur de cinci zile în Maramureș. În ultimii ani, de sărbătorile pascale și nu numai, Maramureșul a atras ca un magnet mii de turiști atât din țară, cât și din străinătate.

Citește și De ce nu vor avea elevii vacanță de Paște anul viitor. Explicația ministrului Educației

Cât trebuie să plătească turiștii pentru un sejur de cinci zile în Maramureș

Majoritatea celor care au mers în această zonă superbă au fost impresionați de tradițiile, ospitalitatea oamenilor locului, dar și de obiectivele turistice precum Cimitirul Vesel din Săpânța, Mănăstirea Peri și Mănăstirea Bârsana.

În această perioadă, oamenii au început să caute oferte de cazare pentru vacanța de Paște, iar spre surprinderea celor care până acum au trăit cu impresia că trebuie să scoată din buzunar sume uriașe pentru o experiență în Maramureș, prețurile unui sejur de 4-5 zile sunt pentru toate buzunarele și variază în funcție de pachet.

De exemplu, un grup de 6-8 persoane care aleg un pachet prin care au la dispoziție patru dormitoare cu pat matrimonial și baie proprie, intrare cu cină, ieșire cu mic-dejun, două mese pe zi, mic-dejun (bufet suedez) și cină (ciorbă, felul doi și desert, dar și băuturi incluse (cafea, horinca afânată vin de casă suc apă), masă festivă de Paște, cu bucate tradiționale și diverse activități în natură, pentru patru patru nopți de cazare la o pensiune vor scoate din buzunar suma de 1400 de persoană.

Cu toate acestea, prețurile variază de la o locație la alta. Concret, proprietarul unei alte pensiuni din Maramureș așteaptă oaspeți în perioada sărbătorilor de Paște pentru un sejur de 5 zile și 4 nopți de cazare, cu demipensiune (mic dejun si cină) tip bufet suedez. Doritorii au la dispoziție masa festivă de Paște (aperitiv tradițional, ciorbă, supă, ouă roșii, pască, drob de miel, miel la cuptor, prăjituri de casa, cozonac de casă), dar și băuturi. Prețul este de 1.200 lei/persoană/sejur, potrivit Antena3CNN. 

Cei care nu vor să își petreacă sărbătorile la hotelurile sau pensiunile din zonă, au și varianta de a închiria o locuință pentru o perioadă de minim 3 nopți, pentru astfel de locații tarifele sunt percepute pe noapte și nu pe sejur.

Astfel de oferte au conceput și proprietarii de pensiuni care pe lângă cazare, le pun la dispoziția turiștilor masa festivă de Paște, care include și băuturi tradiționale, muzică live, dar și posibilitatea îmbrăcării în port tradițional.

Pentru astfel de oferte turiștii trebuie să plătească 350 de lei de persoană/noapte sau 150 de lei de persoană/noapte fără pachetul de Paște, adică doar cazarea. Copiii sub 6 ani nu plătesc nimic, potrivit unui anunț pe un grup de Facebook dedicat amatorilor de vacanțe.

Citește și Vacanţa de primăvară 2023. Când începe şi cât durează, este ultimul an când elevii şi profesorii stau acasă de Paşte