Vacanţa de Revelion se apropie de sfârşit. Ce rute alternative recomandă Poliţia pentru evitarea aglomeraţiei de pe DN1

Poliţiştii le recomandă turiştilor care se întorc acasă după vacanţa de Revelion să aleagă şi rute alternative în condiţiile în care, din experienţa anilor trecuţi, valorile de trafic vor creşte considerabil, atenţionând, totodată, că există riscul formării poleiului pe şosele.
Filip Stan
02 ian. 2016, 10:57
Vacanţa de Revelion se apropie de sfârşit. Ce rute alternative recomandă Poliţia pentru evitarea aglomeraţiei de pe DN1

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, în această perioadă, poliţiştii rutieri acţionează cu efective sporite, în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere şi la orele cu trafic intens, atât pentru asigurarea fluenţei circulaţiei, cât şi pentru siguranţa deplasărilor participanţilor la trafic.

Având experienţa anilor trecuţi, când au apărut probleme legate de fluenţă la întoarcerea spre casă a celor plecaţi să-şi petreacă sărbătorile, în special pe rutele dinspre staţiunile montane, facem apel către toţi participanţii la trafic să ia în considerare şi oportunitatea alegerii unei rute de rezervă, având în vedere premisa creşterii valorilor de trafic„, precizează Centrul Infotrafic.

Citeşte şi Atenţionare meteorologică. COD GALBEN DE VISCOL şi GER pentru 10 judeţe

Astfel, pentru evitarea problemelor apărute ca urmare a aglomerării Drumului naţional 1 şi pentru evitarea ambuteiajelor ce pot apărea pe fondul depăşirii capacităţii de preluare a valorilor de trafic, poliţiştii le recomandă şoferilor să aleagă rute alternative pentru a se întoarce acasă din vacanţa de Revelion petrecută în staţiunile montane, cum ar fi: DN 1A Braşov-Săcele-Cheia-Vălenii de Munte-Ploieşti-Buftea-Bucureşti şi DN73 Braşov-Bran-Câmpulung Muscel-Piteşti- Autostrada A1 (Piteşti – Bucureşti).

Celor care au ales varianta clasică, poliţiştii rutieri le recomandă ca de la Sinaia să folosească şi varianta DN71 Sinaia-Moroieni-Fieni-Târgovişte-Bucureşti.

Totodată, poliţiştii recomandă şoferilor să circule cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers, reamintind, totodată, că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, Centrul Infotrafic îi atenţionează pe şoferi că şi în condiţiile unui carosabil uscat se pot întâlni porţiuni umede, unde există risc de formare a poleiului, astfel că trebuie redusă viteza de deplasare şi mărită distanţa în mers faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

Se prefigurează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport şi la frontieră

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră precizează că în perioada următoare se prefigurează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport la frontieră și că au fost luate măsuri de suplimentare a personalului poliției de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

Potrivit unui comunicat al IGPF remis, sâmbătă, AGERPRES, în perioada următoare cetățenii români stabiliți în străinătate și cetățenii străini aflați în vizită în țara noastră se reîntorc în țările de reședință, motiv pentru care, în punctele de trecere, în special la frontiera de vest, se prefigurează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport pe sensul de ieșire din țară.

De asemenea, și la frontiera cu Republica Moldova se estimează creșteri ale traficului, în special pe sensul de intrare în țară, din cauza numărul mare de persoane care vin să petreacă în România sărbătorile de iarnă pe rit vechi, dar și de întoarcerea studenților din R. Moldova în marile centre universitare din țara noastră.

„Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiții normale. În acest sens, au fost dispuse măsuri organizatorice de suplimentare a personalului poliției de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei și în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configurației acestora”, precizează sursa citată.

IGPF informează că șefii polițiilor de frontieră din Romania și Ungaria au convenit să dispună măsuri comune de fluidizare a traficului prin punctele de frontieră de la granița dintre cele doua state, în condițiile controlului comun care se face la intrarea în spațiul Schengen.

„De asemenea, în această perioadă Poliția de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituții care au atribuții în punctele de trecere a frontierei, a intensificat controalele asupra cetățenilor din state membre UE și non-UE care tranzitează frontiera atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, în scopul prevenirii trecerii frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activități ce reprezintă o amenințare reală la adresa securității interne și externe”, menționează sursa citată.

Poliția de Frontieră recomandă în continuare participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

IGPF mai recomandă accesarea aplicației on-line ‘Media timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internațional’ la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ unde se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcție de trafic și timpii de așteptare, în culori diferite. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Potrivit IGPF, în luna decembrie a acestui an, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4.100.000 de persoane, din care 3.500.000 au fost cetățeni aparținând U.E. Comparativ cu luna decembrie a anului 2014, când frontiera a fost tranzitata de 2.980.000 persoane, se constata o creștere de 37%. Dintre acestea, aproximativ 2.300.000 treceri au fost pe sensul de intrare în țară (2.000.000 cetățeni U.E. și 300.000 cetățeni non-U.E.).

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere din vestul țării și cele aeroportuare. Astfel, prin punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară au trecut granița, în ultima lună a anului trecut, peste 1.824.000 persoane, iar prin cele aeroportuare peste 887.000 persoane.

Spynews
Anca Țurcașiu a devenit bunică! Nora sa a adus pe lume o fetiță. Ce nume va purta micuța: „Sunt cea mai fericită de pe pământ...” / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile, scorul corect, România – Ucraina 3-0 în direct! Video
Capital.ro
Vladimir Putin A ACCEPTAT. Președintele Rusiei va semna acordul
Playtech.ro
Ce soție frumoasă are Nicolae Stanciu! Căpitanului României are cu ce se mândri
DailyBusiness
Se schimbă Codul Rutier! Românii care au permise trebuie să știe asta
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Trei persoane și-au pierdut viața într-un teribil accident, în Iaşi. Un politician AUR și iubita lui au acroșat un pieton și s-au oprit într-un cap de pod / FOTO
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere. Un cunoscut lăutar s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu o boală grea: "Dumnezeu să te ierte..." / FOTO
Evz.ro
Este vrajbă în toată regula la Antena 1. Două vedete, scandal monstru
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
BREAKING | Un politician AUR și iubita lui au murit într-un accident rutier cumplit
Playsport.ro
WOW, PREA fierbinte! Fusta Corinel Caragea, mult prea scurtă?! Cum a apărut printre suporteri înainte de România - Ucraina
kanald.ro
Marina Almășan, adevărul din spatele despărțirii de Victor Socaciu: „Personajul care ne tulburase liniștea a reapărut. A fost începutul sfârșitului”
Capital.ro
Devine obligatoriu în toată România. Ordinul intră peste tot în vigoare
StirileBZI
Românii pot primi 37.000 de euro! Banii sunt dați de Comisia Europeană
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Persoană plasată sub control judiciar după ce a încercat să dea mită unui polițist de la Secția 13 din București
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?