Vacanţa de vară în Bulgaria se face numai pe baza vaccinului anti-Covid sau a unui test PCR. Reguli noi şi la folosirea umbrelelor de plajă

Sezonul turistic de vară al Bulgariei urmează să se deschidă pe 1 mai, conform planurilor guvernamentale, care au ca scop primirea turiştilor în staţiunile de la Marea Neagră dacă sunt fie vaccinaţi împotriva COVID-19, fie s-au recuperat, fie prezintă un test PCR negativ.

16 mart. 2021, 18:14
Vacanţa de vară în Bulgaria se face numai pe baza vaccinului anti-Covid sau a unui test PCR. Reguli noi şi la folosirea umbrelelor de plajă

Măştile faciale vor fi, de asemenea, obligatorii în această vară pentru oricine alege să îşi petreacă vacanţa în Bulgaria şi stă în zone comune închise şi trebuie menţinută distanţarea socială, a declarat luni Ministerul Turismului din Sofia.

Pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii unei singure familii. De asemenea, se vor aplica numeroase alte reglementări de igienă, potrivit diplomaticobserver.com.

Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus în 2020. Numărul călătorilor din străinătate, care sunt esenţiali pentru industrie, au scăzut, iar turiştii interni nu au putut compensa enormele pierderi.

Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din produsul intern brut al Bulgariei, ţară care, potrivit statisticilor Eurostat, celei mai sărace ţări din UE.

Citeşte şi Bulgaria redeschide din martie restaurantele, iar din aprilie cluburile de noapte. Premierul Borisov: „Bulgarii nu simt că există pandemie”

Marţi, Bulgaria a înregistrat un număr record de spitalizări din cauza coronavirusului, cu 7.269 de pacienţi, în timp ce autorităţile regionale au în vedere înăsprirea restricţiilor pentru a limita îmbolnăvirile.

Potrivit datelor Uniunii Europene, Bulgaria este a patra ţară din blocul comunitar cu cel mai mare număr de decese raportat la populaţie în ultimele 14 zile, după Slovacia, Cehia şi Ungaria. Din cauza creşterii tuturor indicatorilor – spitalizări, contagieri şi decese – unii experţi cred că Bulgaria se află deja la începutul unui al treilea val epidemic. Responsabilii din sectorul sanitar din Sofia, capitala cu 1,3 milioane de locuitori, iau în calcul închiderea pentru 14 zile a tuturor barurilor şi restaurantelor, a centrelor comerciale şi şcolilor pentru a stăvili virusul. Autorităţile din domeniul sanitar naţional au avertizat că ”în două sau trei săptămâni se aşteaptă vârful îmbolnăvirilor”, după care se va înregistra o tendinţă descendentă. Dacă pronosticul se va dovedi corect, atunci vârful îmbolnăvirilor va coincide cu alegerile legislative din 4 aprilie, ceea ce ar putea avea ca efect o rată de participare la vot scăzută.

Citeşte şi Bulgaria opreşte vaccinarea cu Astra Zeneca, până la clarificări ale Agenţiei Europene a Medicamentului

Încă din data de 25 ianuarie ministrul sănătății de la Sofia, Konstantin Angelov, a anunţat că Bulgaria va institui obligativitatea prezentării unui test negativ pentru COVID-19 pentru toate persoanele care intră în țară pentru a preveni răspândirea tulpinelor mai infecțioase ale coronavirusului. „Vom lua acțiuni pentru a face obligatorii testele PCR pentru toți călătorii care vor să intre în țară, inclusiv pentru cei din Uniunea Europeană”, afirma Konstantin Angelov.