Vacanţa elevilor s-ar putea prelungi din cauza pandemiei şi în Republica Moldova

Autorităţile din Republica Moldova copiază modelul românesc de combatere a efectelor pandemiei de coronavirus.

28 oct. 2021, 12:47
Vacanţa elevilor s-ar putea prelungi din cauza pandemiei şi în Republica Moldova

Vacanța elevilor din Chișinău, Bălți și Comrat ar putea fi prelungită cu o săptămână, adică până pe data de 7 noiembrie. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), transmite presa locală.

Încă un an pierdut pentru elevi! “Vacanța” de două săptămâni se va prelungi pe termen nedeterminat cu școala online! Cum s-a ajuns de la “școlile se închid ultimele” la iluzia că școala online poate suplini educația formală din clase
„Se recomandă Ministerului Educației și Cercetării examinarea posibilității extinderii vacanței de toamnă 2021 pentru elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal până la 7 noiembrie în teritoriile, în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) de nivel întâi, UAT de nivelul al doilea: municipiile Chișinău și Bălți și UAT ale unității teritoriale autonome Găgăuzia, în care este stabilit pragul de alertă roșu”, se arată în decizie.

Decizia de a da vacanţă elevilor a fost luată anterior de Ministerul Educației în legătură cu răspândirea virusului SARS-CoV-2 și pentru asigurarea profilaxiei și securității în instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis prelungirea stării de urgență pentru încă 30 de zile. Prevederea se aplică pe întreg teritoriul țării până la data de 30 noiembrie 2021 inclusiv.

Stare de urgenţă sanitară prelungită în Moldova
Conform Hotărârii nr. 64 din 26 octombrie 2021, care a fost publicată abia joi, 28 octombrie, membrii Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică au decis să interzică organizarea nunților, botezurilor, dar și desfășurarea altor evenimente la care ar urma să participe mai mulți oameni. Toate acestea din cauza numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus, transmite Realitatea.md.