Vacanță în Grecia 2023. Care sunt zilele în care să nu pleci niciodată în Grecia

Cei mai mulți români aleg doar anumite zile pentru a pleca în concediu în Grecia sau Bulgaria. Drept urmare, la frontiere se formează o coadă imensă, iar pasagerii au nevoie de mai multă răbdare.

05 iul. 2023, 09:21
Vacanță în Grecia 2023. Care sunt zilele în care să nu pleci niciodată în Grecia

Vacanță în Grecia 2023. Pentru a evita aglomerația și pentru a face economie la carburant, este indicat să nu pleci în anumite zile în Grecia. Reprezentanții Forum Thassos au realizat un sondaj pe grupul cu peste 144.000 de membri și conform rezultatului pentru mulți români vacanța începe în aceeași zi, scrie Fanatik.ro.

„După ce am întocmit graficul celor mai aglomerate zile de venit în Grecia, iată că avem și graficul celor mai aglomerate zile de plecat din Grecia.  Din ambele grafice putem deduce clar și motivele pentru care în anumite zile, în anumite intervale orare, există timpi de așteptare mai mari decât în restul zilelor.

Citește și: Vacanță Grecia 2023. Noi sancțiuni pentru românii care merg în concediu cu mașina și încalcă aceste reguli. „Pot ajunge să strice o vacanță”

Sfaturile sunt aceleași: să aveți răbdare, apă, mâncare și carburant dar și să încercați, dacă este posibil, să evitați zilele și intervalele aglomerate. Continuăm să ajutăm, atât cât putem, să fluidizăm traficul, păstrând în permanență legătură cu presa și autoritățile.

Citește și: Schimbări drastice pentru românii care merg în Bulgaria sau Grecia: Noile prevederi intră în vigoare de la 1 iulie

Fluxul de turiști este foarte mare la granițe și în această vară iar așteptarea de câteva minute/zeci de minute trebuie privită ca o normalitate”, a fost mesajul transmis de reprezentanții Forum Thassos.