Vacanţa la Marea Neagră. Vezi ţara cu cele mai curate ape

Dacă doriţi să vă petreceţi vacanţa la Marea Neagră, însă nu pe litoralul românesc, aveţi de ales dintr-o multitudine de oferte. Cei care ţin cont de calitatea apei pot să se îndrepte spre o ţară mai puţin vizitată de turiştii români, dar care are ieşire la Marea Neagră.

25 iul. 2012, 08:18
Vacanţa la Marea Neagră. Vezi ţara cu cele mai curate ape

Directorul Institutului de Cercetare Marină „Grigore Antipa”, Simion Nicolae, a declarat pentru RTV.netapele cele mai curate din Marea Neagră se află în Georgia.

„Vreţi ape curate? Căutaţi un ţărm mai puţin expus industrial, probabil că în Georgia veţi găsi apele cele mai curate, până vor porni şi ei cu industria”, a spus Nicolaev.

Directorul institutului a precizat că cele mai mari concentraţii de nutrienţi, care provin din activitatea menajeră a oamenilor, din Marea Neagră sunt în zona Dunării, cel mai mare fluviu al Mării Negre.

Apa este mai limpede în Bulgaria decât la noi, pentru că influenţa Dunării este redusă, apele sunt mai sărate la bulgari şi la Mangalia decât la Sulina sau Sf.Gheorghe, pentru că acolo e influenţa Dunării”, a mai spus Simion Nicolaev.

CITEŞTE ŞI Unde găsim cele mai curate ape de pe litoralul românesc