Văcăroiu: E prima dată când e tăiat bugetul Curţii de Conturi şi nu are receptivitate. Noi nu consumăm bugetul

Publicat: Joi, 28 Noiembrie 2013 12:18 // Actualizat: Joi, 28 Noiembrie 2013 12:18 // Sursa: romaniatv.net

Comisiile de buget-finanţe au adoptat, joi, bugetul Curţii de Conturi, în sumă de 194.867.000 lei, neacceptând niciun amendament de majorare, informează Mediafax. Acest fapt l-a făcut pe preşedintele Curţii, Nicolae Văcăroiu, să spună că este pentru prima dată când o comisie taie fără nicio receptivitate.

Foto: m.incomemagazine.ro

Nicolae Văcăroiu a spus că, practic, Curtea de Conturi nu este un consumator al bugetului de stat, deoarece primeşte un credit bugetar de 44 milioane de euro, dar aduce la bugetul de stat din controalele efective, anual, 600-700 milioane de euro.

El a mai spus că, din procese, Curtea de Conturi are şi prejudicii de încasat de 1,8 miliarde de euro.

Văcăroiu a adăugat că bugetul Curţii pe 2014 este micşorat faţă de cel din acest an. Execuţia preliminată pe 2013 a fost de 197.754.000 lei.

Nicolae Văcăroiu a arătat că, din banii alocaţi Curţii de Conturi, 87% sunt pentru cheltuieli de personal, 7,8% pentru bunuri şi servicii, 2% cheltuieli de capital. Văcăroiu a menţionat că sunt mai multe probleme grave care necesită fonduri suplimentare şi care ţin de funcţionarea instituţiei. El a spus că sunt probleme cu sediile, pentru că "le cad plafoanele şi au nevoie de consolidare". În plus, este nevoie de bani pentru auditorii externi, a mai spus Văcăroiu.

"Curtea de Conturi este cea mai ingrată instituţie, pentru că deranjează mult şi ăsta este şi scopul, să introducem disciplina financiară. Dacă nu ne ajutaţi, nu putem", le-a spus Văcăroiu parlamentarilor din comisiiile de buget.

Preşedintele Comisiei de buget a Senatului, Cosmin Nicula, a propus majorarea bugetului Curţii de Conturi cu 3.500.000 de lei pentru reparaţii de capital, precum şi sărbătorirea a 150 de ani de la înfiinţarea Curţii.

Toate propunerile de majorare a bugetului Curţii au fost respinse de reprezentanţii Guvernului şi de parlamnetarii din comisii.

 

VEZI SI:

Cosmin Nicula, PSD: Putem cere revocarea lui Gheţea de la CEC. Nu o chemăm pe Ioana Băsescu la audieriloading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amendament buget cosmin nicula Curtea de Conturi majora Nicolae Văcăroiu tăiere
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 nov 13:40
Votează email 0 email
...Dar vă duceţi şi pupaţi moaştele Sfintei Paraschiva, vă duceţi pe la Sfântul Dumitrie cel Nou”, a spus deputatul. VEZI SI: Văcăroiu: E prima dată când e tăiat bugetul Curţii de Conturi şi nu are receptivitate. Noi nu consumăm bugetul   ...
28 nov 12:32
... Comisiile de buget-finanţe au adoptat, joi, bugetul Curţii de...
1
EUR
4.7785
RON
07 Dec
noapte -4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H