Vaccinare COVID Israel. Două milioane de israelieni vor primi ambele doze de vaccin până la sfârşitul lui ianuarie

Două milioane de israelieni vor primi două doze din vaccinul anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii ianuarie, preconizează autorităţile israeliene. În această ţară, este în vigoare un alt treilea lockdown, informează AFP, citată de Agerpres.

05 ian. 2021, 10:23
Vaccinare COVID Israel. Două milioane de israelieni vor primi ambele doze de vaccin până la sfârşitul lui ianuarie
Cozi la centrele de vaccinare din Israel. Sursa FOTO: Facebook Carmen Avram

Vaccinare COVID Israel. Campania de vaccinare a fost demarată, în această ţară, pe 19 decembrie. Imunizarea se face într-un ritm susţinut, impus de premierul Benjamin Netanyahu. Acesta a fost vaccinat în direct la televiziune cu prima doză din vaccinul produs de Pfizer.

Vaccinare COVID Israel. Două milioane de israelieni vor primi ambele doze de vaccin până la sfârşitul lui ianuarie

Duminică, directorul general al Ministerului Sănătăţii, Hezi Levi, a afirmat că circa două milioane din cele nouă milioane de locuitori ai Israelului vor primi ambele doze de vaccin ”până la sfârşitul lui ianuarie”. În prima etapă, au prioritate cadrele medicale şi vârstnicii.

Totuşi, 26 decembrie. Benjamin Netanyahu spunea că un sfert din populaţie (2,25 de milioane de locuitori) ar trebui să fie imunizat într-o lună. Însă autorităţile israeliene au luat decizia de a reduce ritmul acestei campanii pentru a gestiona stocurile de vaccinuri şi a asigura injectarea, la un interval de trei săptămâni, a două doze distincte, a explicat duminică Levi.

Doar pe 1 ianuarie un milion de persoane au primit prima doză de vaccin, potrivit biroului prim-ministrului.

Peste 435.800 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în Israel, potrivit celui mai recent bilanţ comunicat pe 3 ianuarie de Ministerul Sănătăţii, înregistrându-se 3.400 de decese.

Vineri, ministerul Sănătăţii a anunţat printre altele detectarea a 18 cazuri de infectare cu tulpina britanică a virusului.

Vaccinare COVID Israel. Autorităţile medicale israeliene au autorizat şi vaccinul produs de Moderna

Producătorul american Moderna Inc a anunţat, pe 4 ianuarie, că autorităţile israeliene le-au autorizat vaccinul COVID-19. Aceasta este a treia autorizaţie a vaccinului primită de Moderna, după cele din SUA şi Canada, informează Mediafax.

De asemenea, Uniunea Europeană şi Marea Britanie urmează să emită autorizaţii pentru acest vaccin în viitorul apropiat.

În acest moment, populaţia isreliană este imunizată cu vaccinul produs de Pfizer.

Vaccinare COVID Israel. Cozi uriaşe la centrele de vaccinare

 

În piața centrală din Tel Aviv s-au format cozi la centrele de vaccinare. Persoanele cu vârste de peste 50 de ani şi cadrele didactice se pot vaccina pe loc.

Israelul este campioana absolută la vaccinare. Deja 12% din populaţie, adică peste un milion din cele nouă milioane de locuitori, a fost deja imunizată.