Vaccinare la chiuvetă şi în Belgia. Un medic e acuzat că a înregistrat 2.000 de false vaccinări, cea mai mare fraudă din pandemie

Justiţia belgiană anchetează un medic bănuit că a înregistrat 2.000 de false vaccinări anti-COVID-19, care ar fi frauda "cea mai gravă", descoperită până acum, în gestionarea pandemiei în această ţară.

23 nov. 2021, 16:13
Vaccinare la chiuvetă şi în Belgia. Un medic e acuzat că a înregistrat 2.000 de false vaccinări, cea mai mare fraudă din pandemie

Este vorba de un medic din partea francofonă a Belgiei, care oferea servicii în toată Valonia şi care ar fi primit în repetate rânduri bani pentru injecţii care nu s-au materializat, obiectivul fiind ca pacientul să beneficieze de un permis sanitar cu ajutorul cărora să poată eluda unele restricţii.

Ministrul valon al sănătăţii, Christie Morreale, a declarat pentru RTBF că este vorba de o „fraudare a vaccinării din partea unui medic care a oferit coduri QR unui număr astronomic de persoane pe care le-ar fi vaccinat, în total 2.000„. Potrivit acesteia, este imposibil ca un singur medic să fi putut vaccina atâţia oameni, în atâtea locuri diferite.

Medicul în cauză a fost deocamdată privat de acces la baza de date care centralizează vaccinările şi urmează să fie cercetat pentru fals şi uz de fals, transmite ln24.be.

Citeşte şi Primele reţineri în cel mai mare caz de vaccinare la chiuvetă din România. Un certificat fals COVID costa 250-300 de euro

Şi persoanele care au beneficiat de serviciile acestuia sunt pasibile de urmăriri judiciare, dar, deocamdată, permisul lor sanitar (Covid Safe Ticket, cum se numeşte în Belgia) a fost suspendat şi vor fi contactate pentru a li se propune vaccinarea cu acte în regulă, a precizat ministrul.

Dezvăluirea survine într-un moment în care şi Belgia, cu 75% populaţie complet vaccinată anticoronavirus, cunoaşte o explozie de noi infectări, cu o medie de peste 15.000 pe zi faţă de circa 2.000 la jumătatea lui octombrie), ce suprasolicită spitalele. Duminică, o manifestaţie împotriva vaccinării a reunit 35.000 de persoane la Bruxelles, potrivit poliţiei, şi s-au produs ciocniri cu forţele de ordine.

Citeşte şi Medicul din Mehedinţi care practica „vaccinarea la chiuvetă”, arestat preventiv


loading...
Partenerii noștri