Vaccinare obligatorie în Italia! Copiii nu mai au voie să meargă la şcoală dacă sunt nevaccinaţi

Publicat: Marţi, 12 Martie 2019 16:01 // Actualizat: Marţi, 12 Martie 2019 16:07 // Sursa: romaniatv.net

Copiilor italieni li s-a cerut să nu se prezinte la şcoală decât dacă pot dovedi că au fost vaccinaţi în mod corespunzător, relatează marţi BBC.

Solicitarea are loc după luni de dezbateri la nivel naţional în legătură cu legea privind vaccinarea obligatorie.

Părinţii riscă să fie amendaţi cu până la 500 de euro dacă îşi trimit la şcoală copiii nevaccinaţi. Copiilor sub şase ani li se poate refuza înscrierea la şcoală.

Noua lege a apărut pe fondul unei creşteri a numărului de cazuri de rujeolă, însă oficialii italieni afirmă că ratele de vaccinare s-au îmbunătăţit de la introducerea noilor prevederi.

În baza aşa-numitei legi Lorenzin - denumită după fostul ministru al sănătăţii care a introdus noua legislaţie - copiii trebuie să primească o serie de imunizări obligatorii înainte de a merge la şcoală. Este vorba despre vaccinările pentru varicelă, poliomielită, rujeolă, oreion şi rubeolă.

Copiii cu vârsta sub şase ani vor fi excluşi din creşă şi grădiniţă dacă nu se face dovada vaccinării lor.

Copiilor cu vârste între şase şi 16 ani nu li se poate interzice să meargă la şcoală, dar părinţii riscă să fie amendaţi dacă aceştia nu sunt vaccinaţi în mod corespunzător.

Data limită pentru a prezenta dovada că au fost vaccinaţi a fost stabilită pentru 10 martie după o amânare anterioară, însă având în vedere că termenul limită a căzut în week-end, acesta a fost stabilit pentru luni - 11 martie.

"Acum toată lumea a avut timp să îndeplinească condiţiile", a declarat pentru ziarul "La Repubblica" ministrul sănătăţii, Giulia Grillo, care a rezistat presiunii politice din partea vicepremierului Matteo Salvini de a prelungi termenul limită.

"Regulile sunt acum simple: Fără vaccin, fără şcoală", a mai spus ministrul italian.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
scoala vaccinare vaccinare Italia vaccinare obligatorie
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mar 10:39
Răspunde | Votează email 0 email
Alina S
Ceausescu nu a fost niciodata atat de tiran cum sunt actualii conducatori. Nu a facut toata viata lui atat rau cat fac astia intr-o zi. Acum este adevarata dictatura, cand romania s-a pierdut suveranitatea si executa ordinele unor scelerati de la Bruxelles. Vaccinarea obligatorie inseamna sclavie
12 mar 18:07
Răspunde | Votează email 0 email
ostriceanu
se incalca libera alegere. se incepe dictatura in Romania. se va ajunge la momentul in care cuvintele unui om sa fie litera de lege. despre ce vorbim? despre dictatura
1
EUR
4.7260
RON
22 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H