Vaccinare obligatorie pentru toţi cei care călătoresc cu avionul pe rute internaţionale. Şeful Qantas anunţă ce va fi după pandemie

Companiile aeriene vor permite în viitor accesul la zborurile internaționale doar pasagerilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19, conform declaratiilor șefului companiei australiene Qantas, Alan Joyce.

23 nov. 2020, 21:41
Vaccinare obligatorie pentru toţi cei care călătoresc cu avionul pe rute internaţionale. Şeful Qantas anunţă ce va fi după pandemie

Alan Joyce a declarat în cadrul emisiunii de televiziune „A Current Affair” că zborurile internaționale ale companiei pe care o conduce se vor relua doar atunci când va fi disponibil un vaccin. Mai mult decât atât, şeful Qantas este convins că se insitui regula de vaccinare obligatorie pentru pasageri. „Călătorilor internaționali le vom cere să-și facă vaccinul înainte de a urca în avion. Credem că aceasta este o necesitate, în special pentru cei care sosesc din străinătate, dar și pentru cei care părăsesc țara„, a spus acesta, citat de BBC.

Australia și-a închis frontierele internaționale la începutul pandemiei, iar celor care s-au întors în ţară le-a cerut să intre în carantină.

Citeşte şi Boris Johnson anunţă sfârşitul lockdown-ului în Marea Britanie. Restricţiile vor fi ridicate treptat, fanii revin din decembrie pe stadioane

În luna august, premierul australian Scott Morrison vorbea de vaccinare obligatorie împotriva coronavirusului, excepţie făcând persoanele cu anumite probleme medicale. „Există întotdeauna exceptări de la vaccinare, din motive medicale, însă acest motiv ar trebui să fie singurul„, afirma şeful Executivului de la Canberra.

Anticipând criticile mişcării antivaccin, el a afirmat că mizele sunt prea mari pentru a permite bolii să continue să se răspândească neîngrădită. „Vorbim despre o pandemie care a distrus economia mondială şi a provocat sute de mii de morţi în lumea întreagă„, a spus el, precizând că deocamdată guvernul nu a luat nicio decizie asupra vaccinării. Guvernul australian estimează că ar trebui ca 95% din populaţie să fie imunizată pentru a eradica virusul. „Trebuie să venim cu cel mai amplu răspuns pentru ca Australia să reintre în normal”, a declarat Morrison.