Vaccinarea anti-COVID, accelerată după sărbătorile de Anul Nou. „Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că, începând de luni, 4 ianuarie, vor începe activitatea de vaccinare în 90% dintre cele 270 de centre de vaccinare din România. Astfel, autorităţile îşi propun să se ajungă la 20.000 de persoane vaccinate pe zi.

03 ian. 2021, 08:28
Vaccinarea anti-COVID, accelerată după sărbătorile de Anul Nou. „Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”

Dr. Valeriu Gheorghiţă a dat noi detalii privind vaccinarea anti-COVID în România. Medicul estimează că din a doua jumătate a lunii ianuarie ar putea începe etapa a doua din Strategia de vaccinare.

„Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste zile începând cu acele 10 centre medicale de linie 1”, a declarat, sâmbătă seară, medicul Valeriu Gheorghiţă, la Antena 3, conform News.ro.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare COVID 2 ianuarie. Peste 1.500 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

Cum se va desfăşura vaccinarea anti-COVID în România în următoarele săptămâni

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că de luni vor începe activitatea cele mai multe centre de vaccinare.

“De luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie, mare parte din personalul medico-social, ceea ce ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare, începând cu vaccinarea persoanelor din căminele rezidenţiale, din centre medico-sociale”, a mai precizat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat câte vaccinări ar putea fi făcute zilnic, Gheorghiţă a explicat: ”Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”.

Campania de vaccinare împotriva coronavirus a început în 27 decembrie.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 2 ianuarie 2021. Cel mai mic număr de cazuri din ultimele luni: puţin peste 1.000 de persoane infectate în ultimele 24 de ore