Vaccinarea anti-COVID provoacă infertilitate? Medicul Valeriu Gheorghiţă demontează acest mit

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, dă asigurări că nu există risc de infertilitate în urma vaccinării anti-COVID.

26 mai 2021, 10:24
Vaccinarea anti-COVID provoacă infertilitate? Medicul Valeriu Gheorghiţă demontează acest mit

Vaccinarea anti-COVID provoacă infertilitate? La această întrebare, medicul militar Valeriu Gheorghiţă a răspuns că este vorba despre o gravă dezinformare, această informaţie neavând o bază ştiinţifică.

Vaccinarea anti-COVID provoacă infertilitate? Explicaţia medicului Valeriu Gheorghiţă

Nu există asemenea risc. Este o gravă dezinformare care se propagă în spaţiul public. Pe platformă naţională vaccinare-covid.gov.ro există un material foarte detaliat, la “Doza de claritate”, care demontează această informaţie, care de câteva luni circulă sau a circulat, dar în perspectiva autorizării la copii, evident capătă din nou amploare. În niciun caz nu s-a dovedit că aceste vaccinuri cresc riscul de infertilitate. S-au speculat o serie de mecanisme, dar care nu au nicio bază ştiinţifică care să certifice acest lucru”, a precizat medicul.

Citeste si Valeriu Gheorghiţă: „Ne vom vaccina în fiecare an anti-covid”

Gheorghiță a mai spus că este necesar ca părinţilor şi copiilor să li se explice de către medici aspectele referitoare atât la beneficiile, cât şi la riscurile vaccinării.

Este nevoie în şcoală, în general, să existe o colaborare fie cu medicul de şcoală, fie cu pediatrii, care să explice copiilor, dar şi părinţilor, poate în acele şedinţe cu părinţii, online să fie invitat un medic şi să explice punct cu punct principalele aspecte legate de beneficiile vaccinărilor, de riscuri, care este profilul de siguranţă”, a mai arătat Valeriu Gheorghiţă.

Ce spune Valeriu Gheorghiţă despre fake news-ul privind magnetismul celor vaccinaţi: „Sunt desene animate!”

În contextul în care mai multe persoane au postat pe reţelele de socializare filmări în care susţin că lipesc magneţi pe locul în care au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului, medicul Valeriu Gheorghiţă a ţinut să facă unele precizări referitoare la presupusa abilitate de a atrage magneţi a celor vaccinaţi.

Sunt penibile. Să fim serioși. Sunt desene animate! Tinerii din ziua de astăzi interacționează și au prieteni. Chiar dacă ei ar putea considera asta, sigur vor discuta cu prietenii lor și nu pot… Asemenea materiale nu pot să penetreze… Au un impact foarte mic: sunt atât de penibile încât nu pot să depășească un nivel de acceptare”, a declarat medicul în cadrul conferinţei de presă.

Citeste si Răzvan Cherecheș: Apelul la populaţie făcut de președinte, premier și medicul Valeriu Gheorghiță era o modalitate utilă în anii ’60. Guvernul a eșuat pe partea de comunicare la vaccinare