Vaccinarea cu a treia doză începe toamna aceasta. Anunţul făcut de ministrul interimar al Sănătăţii: Categoric. Avem destule doze!

Ministrul interimar al Sănătății susține introducerea celei de-a treia doze de vaccin împotriva coronavirusului.

21 sept. 2021, 14:50
Vaccinarea cu a treia doză începe toamna aceasta. Anunţul făcut de ministrul interimar al Sănătăţii: Categoric. Avem destule doze!

Vaccinarea cu a treia doză începe toamna aceasta. Cseke Attila a declarat că procesul de imunizare va începe din această toamnă și îi vizează în special pe lucrătorii din sistemul medical și pe românii cu boli cronice. Guvernantul a adăugat că oricine dorește să-și facă a treia doză de vaccin va putea face totuşi acest lucru.

Vaccinarea cu a treia doză începe toamna aceasta. Anunţul făcut de ministrul interimar al Sănătăţii: Categoric. Avem destule doze!

„În primul rând pentru cei care lucrează în domeniul medical, dar oricine dorește voluntar să se vaccineze cu cea de-a treia doză. Vedem că foarte multe țări europene au făcut deja acest lucru și cred că este o măsură care protejează în plus persoanele care s-au vaccinat până acum.

Vaccinările au început la sfârșitul anului trecut, deci o a treia doză asigură un sistem de protecție în plus și trebuie să avem acest sistem de protecție pentru toți cei care lucrează în sistemul medical, au contact cu pacienții, respectiv pentru cei care au boli asociate și persoanele în vârstă și oricine altcineva care dorește acest lucru. S-a mers pe acest principiu absolut corect al voluntarului și atunci și la cea de-a treia doză acest principiu trebuie aplicat. Introducerea celei de-a treia doze este necesară”, a spus Cseke Attila, la Digi 24.

Întrebat când va începe administrarea celei de-a treia doze, ministrul a răspuns: „categoric din această toamnă”.

„Va exista o procedură, o ordine, o posibilitate de a se vaccina cu doza a treia. Vaccinuri sunt destule în România, putem să folosim, nu avem nicio problemă legată de stocul de vaccinuri”, a adăugat el.

De altfel, vaccinarea ar putea deveni obligatorie pentru mai multe categorii de funcţionari, aşa cum s-a întâmplat şi în alte ţări ale Uniunii Europene.

Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului Florin Cîţu şi fost ministru al Sănătăţii, a declarat că va discuta miercuri cu premierul despre o posibilă vaccinare sau testare obligatorie referitoare la COVID-19 a angajaţilor din spitale şi şcoli.

„În acest moment, discuţiile sunt despre obligativitatea unor vaccinări sau a unor testări, dar deciziile se vor lua în următoarea perioadă (…), ne gândim la tot ce înseamnă structuri ale statului, tot ce înseamnă spital, tot ce înseamnă şcoli”, a spus Nelu Tătaru, miercuri, la ieşirea din Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: Capitala a ajuns la incidenţa 2.91. Ce spune ministrul Educaţiei despre formularele privind vaccinarea elevilor cu acordul părinţilor


loading...