Alarmant, un asistent medical vaccinat anti-Covid a fost testat pozitiv la o săptămână după ce i s-a administrat prima doză. Cum explică specialiştii această situaţie

Un asistent medical de 45 de ani din California a fost testat pozitiv pentru Covid-19 la mai bine de o săptămână după ce i s-a administrat prima doză din vaccinul Pfizer.

30 dec. 2020, 12:10
Alarmant, un asistent medical vaccinat anti-Covid a fost testat pozitiv la o săptămână după ce i s-a administrat prima doză. Cum explică specialiştii această situaţie

Matthew W., asistent medical care lucrează la două spitale locale, a scris pe 18 decembrie, pe Facebook, că a fost vaccinat anti-Covid, relatând corespondentului ABC că l-a durut brațul o zi întreagă, dar nu a manifestat alte efecte secundare.

Șase zile mai târziu, în ajunul Crăciunului, s-a simțit rău la finalul unei ture într-o unitate Covid-19. A început să aibă frisoane, după care au început să-l doară mușchii și să resimtă oboseală. S-a deplasat la o unitate spitalicească de testare și a fost depistat pozitiv pentru Covid-19 a doua zi după Crăciun, mai relatează sursa citată de HotNews.ro.

Citeşte şi Dr. Monica Pop, despre vaccinarea anti-COVID. „Vaccinul nu opreşte boala. Cine spune că se opreşte pandemia, nu e adevărat”

Christian Ramers, expert în boli infecțioase de la Centrul pentru Medicina familiei din San Diego, a spus, pentru ABC News, că acest scenariu nu este ceva ”neașteptat”, chiar în cazul în care cineva este vaccinat anti-Covid.

Știm din faza de testare clinică faptul că este nevoie de 10 până la 14 zile pentru ca organismul tău să înceapă să dezvolte protecția oferită de vaccin”, a declarat Ramers. „Prima doză, credem noi, îți oferă o protecție de aproximativ 50%, după care trebuie să iei a doua doză pentru a ajunge la o protecție de 95%”, a mai explicat specialistul.

Medicul Monica Pop a declarat, marţi, la România TV, că vaccinul anti-COVID nu opreşte boala, ci doar poate proteja oamenii de contractarea unei forme grave a bolii infecţioase COVID-19. De asemenea, i-a criticat pe cei care afirmă că vaccinul este „sigur” deoarece „nu există cuvântul sigur în medicină”.