Vaccinul anti-COVID şi cel antigripal pot fi administrate în acelaşi timp STUDIU

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, vaccinul anti-COVID-19 şi cel antigripal pot fi administrate în acelaşi timp, în condiţii de siguranţă. Rezultatele finale ale studiului vor fi publicate în jurnalul ştiinţific Lancet.

01 oct. 2021, 13:02
Vaccinul anti-COVID şi cel antigripal pot fi administrate în acelaşi timp STUDIU

Vaccinul anti-COVID şi cel antigripal pot fi administrate în acelaşi timp, arată un studiu realizat de cercetătorii britanici. Peste 600 de voluntari din Anglia şi Ţara Galilor au participat la studiu.

Vaccinul anti-Covid şi cel antigripal pot fi administrate în acelaşi timp

Citeşte şi Studenţii vaccinaţi vor avea prioritate la cazarea în cămine

Potrivit studiului cercetătorilor de la Universitatea din Bristol,  reacţiile adverse raportate după administrarea vaccinului anti-covid în acelaşi timp cu vaccinurile atigripale au fost în general uşoare până la moderate.

”Acesta este un pas cu adevărat pozitiv, care ar putea însemna mai puţine programări pentru cei care au nevoie de ambele vaccinuri. Rezultatele acestui studiu au fost prezentate în cadrul Comitetului comun pentru vaccinare şi imunizare (JCVI) pentru examinare şi îi va ajuta pe factorii de decizie în planificarea viitorului acestor programe importante de vaccinare”, a declarat Rajeka Lazarus, consultant infecţionist la Spitalele Universitare Bristol şi Weston şi investigator principal pentru studii asupra vaccinurilor COVID-19, potrivit Agerpres. 

Vaccinurile au fost făcute în aceeaşi zi, în fiecare braţ.

679 de voluntari din 12 locaţii din Anglia şi Ţara Galilor au participat la studiu. Acestora li s-a administrat la o primă vizită un vaccin anti-COVID-19 şi un vaccin antigripal, urmate de un placebo la a doua vizită. Celor din alt grup li s-a administrat un vaccin anti-COVID-19 şi un placebo administrat în aceeaşi zi, urmate de un vaccin antigripal în a doua zi.

97% dintre participanţi şi-au exprimat dorinţa de a primi două vaccinuri în cadrul aceleiaşi vizite în viitor.

Rezultatele finale urmează să fie publicate în jurnalul ştiinţific Lancet.

Citeşte şi Accesul în săli de fitness, piscine şi la competiţii sportive, doar pentru vaccinaţi sau cei trecuţi prin boală. Care sunt noile restricţii