Vaccinul anti-gripal românesc provoacă frisoane. OMS trimite experţi în inspecţie, la Institutul Cantacuzino

Organizaţia Mondială a Sănătăţii îşi trimite experţii în România pentru a verifica în ce stare se află Institutul Cantacuzino, principalul furnizor de vaccinuri, pe piaţa românească. Vizita delegaţiei OMS este legată de scandalul generat de vaccinul antigripal, contaminat cu substanţe toxice.

13 feb. 2014, 13:17
Vaccinul anti-gripal românesc provoacă frisoane. OMS trimite experţi în inspecţie, la Institutul Cantacuzino

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, a făcut joi un anunţ de natură să ne îngrijoreze. Alertată de scandalul vaccinurilor antigripale contaminate cu substanţe toxice, Organizaţia mondială a Sănătăţii va trimite un grup de experţi la Bucureşti, în perioada 24-28 februarie, pentru a verifica situaţia de la Institutul Cantacuzino.

Citeşte şi Nicolăescu, despre o posibilă contaminare intenţionată a vaccinului antigripal: Am informat SRI

Pe 24-28 februarie, experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii vor veni la Cantacuzino pentru a ne da sprijinul pentru revizuirea procesului tehnologic. Trebuie să prevenim asemenea neplăcute situaţii în viitor,  încât reluarea producţiei pe 2014 să fie ferită de orice risc.

Indiferent unde voi lucra în continuare, voi face tot ce depinde de mine pentru ca Instititutul Cantacuzino să fie o emblemă a producţiei farmaceutice din România„, a spus ministrul Eugen Nicolaescu.

Citeşte şi MS: Vaccinul antigripal produs la „Cantacuzino”, testat pe 62 de persoane. Reacţiile adverse, MINOR