Vaccinul anticancer va fi testat în Marea Britanie. Peste 10.000 de pacienți ar putea scăpa definitiv de această maladie

Guvernul britanic și producătorul german de vaccin antiCOVID BioNTech au semnat un acord prin care vor demara teste clinice pentru vaccinul împotriva cancerului.

07 iul. 2023, 11:10
Vaccinul anticancer va fi testat în Marea Britanie. Peste 10.000 de pacienți ar putea scăpa definitiv de această maladie

Vaccinul anticancer ar trebui să trateze în jur de 10.000 de pacienți cu cancer până în 2030. În timp ce gigantul farmaceutic german a început deja să testeze vaccinurile personalizate împotriva cancerului în Marea Britanie, se așteaptă ca majoritatea pacienților să fie introduși în program începând cu 2026.

Vaccinul anticancer va fi testat în Marea Britanie

Odată cu vaccinarea primilor pacienți cu cancer în toamnă, sperăm să găsim o modalitate de a le îmbunătăți șansele de supraviețuire”, a declarat Amanda Pritchard, director general al Serviciului Public de Sănătate britanic, potrivit euronews.com.

În plus, Serviciul Public de Sănătate britanic și compania sanitară de stat Genomics England au înființat o platformă de lansare a vaccinului anticancer pentru a crea o bază de date cu pacienții care ar putea fi introduși în studiu, menită să „ajute ca tratament de primă linie, după intervenții chirurgicale, după chimioterapie sau pentru pacienții care nu răspund bine la tratamentele generice”.

Citeste si Aspartamul, cel mai cunoscut îndulcitor artificial din lume, ar putea fi declarat ca posibil cancerigen de OMS. Rafila, despre alimentele şi băuturile cu Aspartam: Sunt periculoase dacă sunt consumate în cantităţi extrem de mari

Potrivit anunțului, instituția va furniza mai multe detalii echipelor clinice și pacienților, iar celor care doresc să participe la studii li se va cere consimțământul pentru a fi luați în considerare. Surplusul de țesuturi va determina dacă pacienții sunt eligibili.

Ce sunt vaccinurile împotriva cancerului

Spre deosebire de vaccinurile profilactice, care sunt preventive și sunt administrate persoanelor sănătoase, vaccinurile anticancer sunt „terapeutice”, adică sunt administrate pacienților cu cancer ca tratament. Sunt imunoterapii bazate pe ARNm, ceea ce înseamnă că activează sistemul imunitar al pacientului pentru a recunoaște și elimina celulele canceroase.

Vaccinurile anticancer pot fi personalizate pentru un pacient și cancerul acestuia, pe baza secvenței genomice a probei tumorale a pacientului. Dar tratamentul poate viza și anomalii comune în diferite tipuri de cancer.

BioNtech va înființa laboratoare în Cambridge, Marea Britanie, pentru a sprijini dezvoltarea vaccinului și intenționează să înceapă noi studii clinice pentru a pune la dispoziția pacienților noi tratamente.

Dacă sunt dezvoltate cu succes, vaccinurile ar putea deveni parte a îngrijirii standard pentru pacienții cu cancer în stadiu incipient și în stadiu avansat.

Citeste si Pepenele care provoacă sete! Doctorul Ciuhodaru trage semnalul de alarmă: Cancerul din farfurie trebuie să dispară. Cum recunoşti un pepene injectat. La ce trebuie să te uiţi