Vaccinul COVID în România. Câte persoane au fost vaccinate în a doua zi de imunizare națională

În a doua zi de imunizare națională au fost vaccinate peste 1000 de persoane, numărul total de persoane vaccinate ajungând la 2.066. O asistentă medicală din Cluj este singura care a avut reacții adverse.

28 dec. 2020, 18:27
Vaccinul COVID în România. Câte persoane au fost vaccinate în a doua zi de imunizare națională

Vaccinul COVID în România. Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV),  situația vaccinărilor din ziua de 28 decembrie, ora 17.00 este de 1.101 persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare 2.066 de persoane au primit vaccinul împotriva COVID.

Citește și: Tabelul fazelor COVID. Medicul Virgil Musta trage un nou semnal de alarmă pentru cetățeni

Conform CNCAV, datele până astăzi sunt:

  • Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (astăzi, 28 decembrie) – 1101.
  • Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 2066.
  • Număr de reacții adverse validate (în ultimele 24 de ore) – 1 (reacție comună, minoră, de tip alergic).

De asemenea, potrivit datelor puse la dispoziție de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), a fost raportată, până în acest moment, 1 reacție adversă (disconfort local), în curs de validare.

Vaccinul COVID în România. Primul român cu reacții adverse la vaccinul COVID

O asistenta din Cluj, cunoscută cu alergii, însă fără a avea o contraindicație la vaccinare, a suferit o manifestație alergică ușoară. Aceasta a primit un tratament antialergic și și-a revenit.

„Din 165 persoane vaccinate până în prezent, a existat un singur caz de manifestare alergică ușoară de tip urticarian la nivelul extremității cefalice, care a remis rapid sub terapia specifică antialergică”, a transmis, luni, prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

Cazurile noi de coronavirus au scăzut enorm în România o dată cu campania de vaccinare, dar şi a numărului mic de teste efectuate de Crăciun. România poate accesa peste 10 milioane de vaccinuri pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat luni 2.620 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 104 de persoane au murit, numărul total al deceselor fiind 15.334 de la debutul pandemiei. La ATI sunt internaţi 1.197 pacienţi.