Veşti bune în lupta anti-Covid. Vaccinul dezvoltat de China nu a prezentat efecte secundare la testele din Rusia

Vaccinul candidat dezvoltat de China împotriva COVID-19 nu a provocat efecte secundare în rândul voluntarilor din Moscova, ca parte a studiilor clinice la scară largă, potrivit unui articol apărut în The Moscow Times.

24 sept. 2020, 11:45
Veşti bune în lupta anti-Covid. Vaccinul dezvoltat de China nu a prezentat efecte secundare la testele din Rusia

Rusia a aprobat studiile de fază 3 ale vaccinului chinez dezvoltat de CanSino Biologics, o companie chineză de biofarmaceutică de înaltă tehnologie și o echipă de cercetare cu Academia de Științe Militare luna trecută. „În acest moment, voluntarii se descurcă bine. Niciunul dintre ei nu a prezentat efecte secundare„, a anunțat luni Petrovax, compania farmaceutică rusă care lucrează cu dezvoltatorii chinezi ai vaccinului, într-un comunicat de presă.

Participanții la studiu vor fi sub supraveghere directă timp de aproape o lună, cu patru examinări interimare față în față și vor fi supuși unui control după șase luni, a mai comunicat Petrovax. Compania rusă a declarat că se așteaptă la rezultate preliminare undeva în luna noiembrie, potrivit agenției de știri Interfax.

Din momentul în care Rusia va înregistra vaccinul chinez, Petrovax a spus că va putea produce peste 4 milioane de doze pe lună în acest an și 10 milioane de doze pe lună în 2021.

China desfășoară activ o cooperare internațională privind dezvoltarea de medicamente și vaccinuri împotriva COVID-19. CanSino a anunțat luna trecută planurile de lansare a studiilor de fază 3 ale vaccinului în Arabia Saudită care implică aproximativ 5.000 de subiecți.