Vaccinul Johnson&Johnson, eficient împotriva mutaţiei Delta a coronavirusului

Reprezentanţii Johnson & Johnson au anunţat că vaccinul produs de companie este eficient împotriva variantei Delta şi a altor tulpini emergente ale noului coronavirus. Totodată, ei au precizat că acest ser protejează o perioadă îndelungată împotriva infectărilor, informează Reuters.

02 iul. 2021, 16:50
Vaccinul Johnson&Johnson, eficient împotriva mutaţiei Delta a coronavirusului

Vaccinul Johnson&Johnson asigură imunitatea timp de cel puţin opt luni de la administrare, a precizat compania americană. Reprezentanţii Johnson&Johnson au adăugat că acest ser are o eficienţă de 85% şi poate să prevină, totodată, spitalizările şi decesul.

Vaccinul Johnson&Johnson generează o reacţie puternică a anticorpilor neutralizanţi, care nu se diminuează în timp

Apărută în India, mutaţia Delta este pe cale să devină varianta dominantă a noului coronavirus, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Datele actuale obţinute după opt luni de monitorizări realizate până acum arată că vaccinul monodoză anti-COVID-19 Johnson & Johnson generează o puternică reacţie a anticorpilor neutralizanţi, care nu se diminuează în timp; dimpotrivă, am observat o îmbunătăţire de-a lungul timpului„, a declarat Mathai Mammen, directorul departamentului de Cercetare şi Dezvoltare din cadrul diviziei de medicamente a grupului J&J.

Citeste si Florin Cîţu sfidează varianta Delta: Nu ar trebui să avem niciun val patru al pandemiei. Eu voi susţine ca economia să rămână deschisă!

Varianta Delta a contribuit la creşterea bruscă a cazurilor de COVID-19 în India, care a raportat cel mai mare bilanţ zilnic al deceselor din lume. De asemenea, urmare a răspândirii acestei mutaţii, în iunie Guvernul Marii Britanii a decis să amâne cu o lună redeschiderea completă a ţării.

La rândul lor, companiile Pfizer-BioNTech, Moderna Inc şi AstraZeneca Plc au anunţat că serurile lor sunt eficiente împotriva variantei indiene.

Citeste si Al doilea deces provocat de tulpina Delta, în România!