Vaccinul Moderna va fi administrat și copiilor de peste 12 ani începând din 2 august

România va administra și tinerilor de peste 12 ani vaccinul produs de compania Moderna, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

27 iul. 2021, 14:23
Vaccinul Moderna va fi administrat și copiilor de peste 12 ani începând din 2 august

România va administra și tinerilor de peste 12 ani vaccinul produs de compania Moderna, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

„Din data de 2 august, în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani. În aceste zile, se optimizează platforma națională de programare, care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Vaccinul anti-COVID al Moderna pentru copii, aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a dat undă verde, pe 23 iulie, pentru ca vaccinul anti-COVID produs de Moderna să poată fi folosit pentru copiii cu vârste între 12 şi 17 ani.

Vaccinul anti-COVID al Moderna pentru copii devine astfel al doilea ser autorizat pentru adolescenţii din cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, după cel realizat de Pfizer/BioNTech.

„Comitetul Medicamentelor pentru uz uman (CHMP) şi EMA a recomandat acordarea unei extensii de indicaţie vaccinului Covid-19 Spikevax (fostul vaccin Covid-19 Moderna) pentru a include folosirea sa la copiii cu vârste de 12-17 ani”, a declarat autoritatea de reglementare europeană într-un comunicat, conform Le Figaro.

Potrivit sursei citate, adolescenţii vaccinaţi au dezvoltat în general forme mai puţin grave de COVID-19 decât persoanele mai în vârstă, dar nu sunt imuni la infecţi şi pot transmite virusul în rândul populaţiei. Experţii consideră că imunizarea adolescenţilor este necesară pentru a opri epidemia.

 

 


loading...