Vaccinul pentru COVID nu va avea efecte adverse. Anunțul medicului Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila susține că vaccinul împotriva infecției cu COVID nu va produce efecte adverse de natură să pună în pericol sănătatea populației. Rafila i-a îndemnat pe cetățeni să se vaccineze.

24 nov. 2020, 17:31
Vaccinul pentru COVID nu va avea efecte adverse. Anunțul medicului Alexandru Rafila

Vaccinul pentru COVID nu va avea efecte adverse, conform medicului Alexandru Rafila. Medicul susține că orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice până la procesul de autorizare, care ține cont de toate dovezile științifice obținute în urma unor studii clinice.

Citește și: Alexandru Rafila: „Numărul de teste COVID a început să scadă de la o zi la alta. E anormal. Undeva există un blocaj”

„Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice (…), după care trece printr-un proces de autorizare. Autorizare (…) e un proces foarte laborios care ţine cont de toate dovezile ştiinţifice obţinute în urma studiilor clinice la care participă zeci de mii de persoane. Deci, nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce nişte efecte adverse care să pune în pericol sănătatea populaţiei” , susține medicul.

Vaccinul pentru COVID: ”Să fim serioşi, să fim responsabili, ori lucrul ăsta câteodată lipseşte şi afirmaţii care nu sunt bazate pe nimic (…) care să certifice o astfel de opinie, cum e cea legată de leucemie, mi se pare că sunt nu numai exagerate, ci sunt periculoase”, a spus Rafila, într-o conferinţă de presă

De asemenea, Alexandru Rafila i-a îndemnat pe cetăţeni să se vaccineze „indiferent de apartenenţa sau de simpatiile politice”, catalogând drept „gafă” solicitarea acordului pentru vaccinare înainte de a exista un vaccin autorizat.

„Vaccinarea împotriva infecţiei cu noul coronavirus este cu siguranţă o misiune la care trebuie să participăm cu toţii. Nu trebuie folosită politic, este profund greşită asumarea politică a acestei chestiuni. Oamenii din România trebuie să se vaccineze indiferent de apartenenţa sau de simpatiile politice, iar debutul campaniei de vaccinare, care trebuie să înceapă, bineînţeles, cu informarea, trebuie să evite gafe cum au fost cele legate de solicitarea listelor cu persoane care doresc să se vaccineze în condiţiile în care nu avem informaţii despre vreun vaccin care să fi fost încă autorizat” ,  a declarat medicul.


loading...