Vaccinuri decontate de stat în 2023. Precizările ministrului Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că, din luna septembrie, vor putea fi decontate vaccinurile gripale pentru categoriile la risc, iar de la 1 decembrie vor fi compensate şi alte tipuri de vaccinuri; regimul de decontare va fi cuprins între 50 şi 100%. Totodată, a fost modificată legea 249/2020 privind prevenţia şi depistarea precoce a diabetului.

20 sept. 2023, 14:40
Vaccinuri decontate de stat în 2023. Precizările ministrului Alexandru Rafila

Ce vaccinuri sunt decontate de stat în România, în 2023? Ministrul Alexandru Rafila a făcut lista: pneumococic, meningococic, HPV, DTP, acelular pentru adulți, vaccinul hepatitic tip B, vaccinul Rubeolă Rujeolă Oreion, respectiv vaccinul varicelic.

Este o modificare a hotărârii de Guvern 720 din 2008 și se introduce o nouă listă, sublista E se numește, cu denumiri comune internaționale corespunzătoare vaccinurilor pentru decontare. Regimul de decontare va fi între 50 și 100%. Iar această hotărâre va intra în vigoare imediat, pentru că de acum, din luna septembrie, vor putea fi decontate pentru categoriile la risc vaccinurile gripale, iar de la 1 decembrie, celelalte vaccinuri. Continuarea AICI