Vadim a pus ochii pe Steaua: Vreau să am autoritatea să reprezint clubul

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a declarat miercuri că îşi doreşte o funcţie la FC Steaua Bucureşti pentru a salva excluderea acesteia din Champions League.

19 iun. 2013, 12:49
Vadim a pus ochii pe Steaua: Vreau să am autoritatea să reprezint clubul

Eu sunt în Comisia de politică externă a Parlamentului European şi l-am băgat şi pe Gigi acolo şi Steaua este un brand. Mă aştept să fiu preşedinte onorific sau ceva de genul, să am autoritatea să reprezint Steaua. Va fi o dramă mare (dacă Steaua va fi exclusă din cupele europene, n. red.), românii nu mai au nicio bucurie„, a spus Vadim Tudor, la sediul Tribunalului Bucureşti, citat de Agerpres.

El a afirmat că doreşte să meargă la preşedintele Traian Băsescu şi să-i ceară graţierea lui George Becali.

Este o mare mâhnire că i-au respins cererea (lui George Becali de întrerupere a executării pedepsei – n.r.). O să iau legătura cu Dorel Onaca şi cu oamenii din jurul lui Băsescu şi să vedem ce putem face şi să mă uit în ochii lui să-i spun: ‘mâine-poimâine termini mandatul, nu-ţi mânca omenia, lasă loc de bună ziua, pentru că vei fi tratat cel puţin la fel cum i-ai tratat pe alţii„, a declarat Vadim Tudor.

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunţat că a deschis procedurile disciplinare împotriva echipei Steaua Bucureşti, cazul campioanei României urmând să fie analizat pe 21 iunie, în timp ce decizia oficială va fi dată publicităţii după 24 iunie.

„Procedurile în cazul Stelei au fost deschise în baza articolelor 2.04 g), 2.05 şi 2.10 ale regulamentului UEFA Champions League 2013/2014, referitoare la criteriile de admitere ale participantelor la competiţiile UEFA”, preciza forul continental.

Steaua a intrat în vizorul UEFA după condamnarea finanţatorului clubului, George Becali, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul Valiza.