Vagoane de 60.000 de euro, vândute la fier vechi cu 3.000 de euro

Vagoane şi locomotive funcţionale vândute la preţ de fier vechi. Se întâmplă la Drobeta-Turnu-Severin, unde bunurile Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare au fost scoase la licitaţie. Astfel un vagon în valoare de peste 60.000 de euro se vinde cu doar 3.000 de euro. Unitatea a ajuns în această situaţie din cauza datoriilor foarte mari.

01 sept. 2013, 13:12
Vagoane de 60.000 de euro, vândute la fier vechi cu 3.000 de euro

Angajaţii termocentralei care face parte din Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare se tem că odată cu vânzarea garniturilor de tren, aceasta se va închide şi îşi vor pierde locurile de muncă.

„Dacă vor fi vândute, automat nu o să mai avem cu ce aduce cărbune, păcura şi celelalte materiale. Se poate ajunge la închiderea termocentralei. Am înţeles că şi minerii au sistat livrarea de cărbune. Este o situaţie deosebită. Ne temem pentru locurile de muncă”, a spus unul dintre angajaţii termocentralei.

Reprezentanţii sindicatelor spun că vagoanele se vând la preţ de nimic. „Un vagon de cale ferată nou costă în jur de 66.000 de euro. S-a vândut acum cu circa 3.000-4.000 de euro. Este preţ de fier vechi”, a spus liderul de sindicat Alexandru Tănase.

RAAN are o datorie de 800 de milioane de lei la creditori. Pe lângă vagoane şi locomotive, regiei i s-a pus sechestru şi pe parcul auto dar şi pe sediu.