Val de accidente pe şoselele din România. Bilanţ tragic, patru persoane omorâte, între care şi o fetiţă de 9 ani

Un accident teribil a avut loc joi seara, pe o stradă din Pitești. Un bărbat de 72 de ani a fost ucis chiar pe trecerea de pietoni de un șofer beat. De asemenea, şi în Dâmboviţa au avut loc două accidente, într-unul din ele fiind omorâtă o fetiţă de 9 ani.

13 dec. 2019, 07:24
Val de accidente pe şoselele din România. Bilanţ tragic, patru persoane omorâte, între care şi o fetiţă de 9 ani

Şoferul care a omorât un om la Piteşti este în vârstă de 42 de ani şi se deplasa către centrul orașului. Victima, un bătrân de 72 de ani, a fost preluată, inconștientă, de echipajul medical sosit la fața locului și transportată la spital. Bărbatul a murit, însă, la scurt timp. Polițiștii au stabilit că șoferul vinovat avea o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, doi pietoni au fost spulberați joi seară de mașini pe drumuri din Dâmbovița. Este vorba despre o fetiță de nouă ani, lăsată cel mai probabil nesupravegheată. Fetița s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii, în fugă, după ieşirea din magazin. În grijă medicilor se află și un bărbat, izbit de un alt autoturism. Șoferul susține că victima i-a apărut brusc în față.

Vineri dimineaşa, trei persoane au fost transportate la spital în urma unui accident în care au fost implicate o autocisternă şi două autoturisme, pe DN 72 Ploieşti-Târgovişte. „Conducătorul unui autoturism care circula pe DJ 101P din direcţia Filipeşti către DN 72, un bărbat de 40 de ani, la intersecţia cu DN 72, posibil pe fondul neacordării de prioritate, a intrat în coliziune cu o autocisternă care circula regulamentar pe direcţia Ploieşti -Târgovişte. În urma impactului, turismul a fost proiectat în alt autoturism care circula regulamentar pe aceeaşi direcţie cu cisterna”, precizează reprezentanţii IPJ Prahova.

Toate acestea vin după un tragic accident care a avut loc joi seara pe DN7, în apropiere de Mintia, unde doi oameni au murit într-un cumplit accident rutier. Cei doi bărbați se aflau într-o mașină care a izbit cu putere un TIR. Primele date arată că mastodontul ar fi oprit și aștepta să vireze la stânga pentru a intra în parcarea termocentralei Mintia, iar şoferul autoturismului nu a putut evita accidentul. În urma impactului, conducătorul auto de 53 de ani și pasagerul care îl însoțea, de 60 de ani, au rămas încarcerați și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a-i scoate dintre fiare. Din păcate, niciunul dintre ei nu a putut fi salvat.