Val de aer polar în Europa. Alertă de la meteorologi: Urmează zile cu temperaturi scăzute şi ninsori

Toată Europa este vizată de alerte meteo de lapoviţă, ninsori şi vânt puternic. În România, vremea se va răci, din nou, de vineri. Sunt asteptaţi şi primii fulgi de nea în Bucureşti.

02 dec. 2021, 17:24
Val de aer polar în Europa. Alertă de la meteorologi: Urmează zile cu temperaturi scăzute şi ninsori

Val de aer polar în Europa. Cea mai mare parte a continentului va fi cuprinsă în următoarele zile de o masă de aer polar. Vor fi semnalate ninsori şi vânt puternic, iar în Marea Mediterană se va manifesta un ciclon activ.

Val de aer polar în Europa. Este afectată şi România. Meteorologii au emis deja alerte meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de intensificări ale vântului şi precipitaţii moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, valabilă până sâmbătă dimineaţa, în întreaga ţară.

Citeşte şi PROGNOZA METEO IARNA 2021-2022: Când vin ninsori, viscol şi ger de -30 de grade. Vortexul a apărut la polul Nord

În intervalul 2 decembrie, ora 20 – 4 decembrie, ora 10, vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60…70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90…100 km/h spulberând zăpada.

Potrivit ANM, intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depunestrat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de munte.

În București, primii fulgi de zăpadă ar putea să cadă în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Ploi şi vreme rece în următoarele zile. Lapoviţă şi ninsori în mai multe regiuni la început de decembrie