Val de aer polar peste România. Cum va fi vremea de Crăciun

Un nou val de aer polar va cuprinde toata tara. Temperaturile încep din nou să scadă. Va ploua în mare parte din ţară, iar la munte vor fi fulguieli şi se va depune un nou strat de zapadă.

25 nov. 2022, 09:45
Val de aer polar peste România. Cum va fi vremea de Crăciun

Val de aer polar peste România cu o lună înainte de Crăciun. Valorile termice, în scãdere faţã de intervalul anterior în regiunile sudice, se vor situa, la nivelul întregii ţãri, în jurul normelor caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în nord, centru şi nord-est unde pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ploaie. La munte vor fi mai ales fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în zona montanã înaltã şi trecãtor în extremitatea de est şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 11 grade, iar cele minime între -6 şi 3 grade. Izolat va fi ceaţã.

Duminică, temperaturile se vor situa în jurul normelor specifice perioadei. Cerul va avea înnorãri şi, mai ales spre searã şi noaptea, va ploua, cu precãdere în regiunile sudice şi estice. În zonele deluroase vor fi posibile precipitaţii mixte, iar la munte mai ales ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 8 grade, iar cele minime, în general, între -4 şi 4 grade. Mai ales dimineaţa, în zonele joase de relief, pe alocuri, va fi ceaţã.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Pârtie! Se va depune strat nou de zăpadă în weekend la munte

 

Cum va fi vremea de Crăciun

În săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile estice, sud-estice și la munte.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, centrale și la munte, potrivit ANM.

De Sfântul Nicolae, în săptămâna 5 – 12 decembrie temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele estice și nord-estice.

Citeşte şi: Prognoza minivacanţa 1 Decembrie. Director ANM: „Vreme caldă. Anul 2022 în top 5 cei mai călduroşi ani din istoria măsurătorilor meteorologice”

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 12 – 19 decembrie temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-est. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal
pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

 

Cum va fi vremea de Ignat şi de Crăciun

În săptămâna 19 – 26 decembrie mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în nord-estul țării.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.