VAL DE AER RECE, LAPOVIŢĂ ŞI NINSORI. De când începe să ningă. Stratul de zăpadă va ajunge la 5…10 cm la Bucureşti

Meteorologii anunţă vreme de primăvară sîmbătă, când temperaturile vor urca până la 24 de grade. De duminică însă vremea se strică brusc. Va ploua în mare parte de ţară, iar la munte vor fi lapovite si ninsori. Şi în Bucureşti va ploua de duminică seara, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă neuniform, anunţă meteorologul Romania TV Romica Jurca. 

21 mart. 2020, 06:45
VAL DE AER RECE, LAPOVIŢĂ ŞI NINSORI. De când începe să ningă. Stratul de zăpadă va ajunge la 5…10 cm la Bucureşti

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

 Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie în cea mai mare parte a ţării, cerul va fi parţial noros, iar vântul slab şi moderat. După-amiază în regiunile nordice ăşi vor face apariţia norii şi sunt posibile averse de ploaie, însoţite izolat de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar valorile termice vor marca o scădere.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 24 de grade în sudul Munteniei.

În noaptea de sâmbătă spre duminică înnorările vor cuprinde nordul, centrul şi estul ţării unde precipitațiile se vor extinde ca arie şi vor deveni local moderate cantitativ. Spre dimineaţă ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Maramureș, estul şi nordul Transilvaniei şi vestul Moldovei.

În zona Carpaţilor Orientali va ninge, se va depune strat de zăpadă şi temporar va fi viscol, cu diminuarea vizibilităţii. În restul zonei montane vor fi precipitaţii slabe, mixte.

Temperaturile minime, în scădere faţă de noaptea precedentă în mare parte din ţară, chiar accentuată în regiunile din jumătatea de nord-vest, vor fi cuprinse între -1 și 8 grade.

 

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

Vremea va fi în general închisă, iar valorile de temperatură vor scădea semnificativ. În regiunile din nord, nord-est şi centru vor fi ploi, lapoviță și ninsoare, în timp ce noaptea vor fi predominant ninsori. În restul teritoriului, pe parcursul zilei va ploua pe suprafeţe mici, dar începând de seara precipitaţiile se vor extinde ca arie, în special în regiunile sudice, iar treptat ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Local precipitaţiile vor fi mai însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă.

La munte va ninge, temporar viscolit la altitudini mari, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, la început în vest şi sud-vest, apoi în regiunile sud-estice şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei şi 14 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -6 și 3 grade.

 

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea va fi închisă, cu precipitaţii în majoritatea zonelor şi va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată ţara. În regiunile din jumătatea de sud şi la munte precipitaţiile vor fi frecvente şi în general moderate cantitativ; va ninge şi se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în Dobrogea şi trecător, în orele amiezii şi în Muntenia, se vor semnala precipitaţii mixte.

În restul teritoriului va mai ninge local, în general slab, cu precădere ziua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai susţinute la munte şi în Muntenia, cu viteze în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea, dar local şi temporar şi în restul zonelor, în special în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 6 grade, iar cele minime în general între -7 și 2 grade.

PROGNOZA METEO MARTI

Vremea va fi în continuare închisă şi se va menţine deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie în toată ţara. În sud şi în sud-vest, precum şi în zonele montane pe arii extinse vor fi mai ales ninsori şi va continua să se depună strat de zăpadă local consistent, în Dobrogea se vor semnala precipitaţii mixte, iar în restul teritoriului local va ninge slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai susţinute la munte, cu viteze de 70…90 km/h şi în Muntenia unde rafalele vor atinge 55…65 km/h şi va fi viscol, dar local şi temporar şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 7 grade, iar cele minime în general între -6 și 3 grade.

 

PRGNOZA METEO BUCUREŞTI:

Sâmbătă valorile termice se vor menţine cu mult mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an, astfel că maxima va fi de 22…23 de grade, iar minima de 6…7 grade. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în cursul serii şi al nopţii.

Duminică vremea se va răci accentuat şi va fi în general închisă. Spre seară şi la începutul nopţii va ploua, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă neuniform de 1…3 cm. Vântul va sufla moderat, iar temporar, în a doua parte a intervalului, va avea intensificări cu rafale de 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Luni precipitaţiile vor continua pe parcursul întregului interval. Cu excepţia orelor amiezii când vor fi posibile şi precipitaţii mixte, în restul timpului va ninge moderat, iar stratul de zăpadă depus la finalul intervalului va fi de 5…10 cm. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea mai ales pe parcursul nopţii. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -2 grade.

Marţi va continua să ningă moderat în cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în cursul zilei. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea. Temperatura va oscila uşor în jurul valorii de 0


loading...