Val de CANICULĂ ÎN ROMÂNIA. Cum va fi vremea în următoarele zile

România va fi lovită de un val de caniculă. Meteorologii ANM anunţă că vremea se încălzeşte treptat, de la o zi la alta, iar furtunile apar în fiecare după-amiază în zilele urmatoare.

07 aug. 2019, 06:41
Val de CANICULĂ ÎN ROMÂNIA. Cum va fi vremea în următoarele zile

Vremea va fi cãlduroasã, miercuri, în cea mai mare parte a ţãrii, iar în orele amiezii, izolat canicularã în sud şi vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la munte şi în extremitatea nordicã a teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zonele montane, iar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, cu valori izolat mai ridicate, în jurul a 35 de grade, în Câmpia de Vest şi Câmpia Românã, unde şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi posibil depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Minimele termice se vor situa între 10 grade în depresiuni şi 23 de grade în Dealurile de Vest. Presiunea atmosferică va fluctua uşor la valori mai mici decât cea normalã.

LA BUCURESTI: Vremea va deveni cãlduroasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 32…34 de grade, iar cea minimã de 16…19 grade.

PROGNOZA METEO JOI: Vremea va fi cãlduroasã, canicularã la amiazã, local în Câmpia Românã şi izolat în rest, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în regiunile nordice şi centrale, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

LA BUCURESTI: Vremea va fi cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, când disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 35 de grade, iar cea minimã de 17…20 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Valorile termice vor scãdea uşor, dar vremea se va menţine cãlduroasã în majoritatea regiunilor, canicularã la amiazã pe arii restrânse în sudul ţãrii şi cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, mai ales dupã-amiaza şi seara, când local în nord-est şi centru şi pe arii restrânse în restul teritoriului se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat vor fi cantitãţi de apã mai însemnate şi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 22 de grade.

LA BUCURESTI: Vremea se va menţine cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, când disconfortul termic va fi în continuare ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 34…35 de grade, iar cea minimã de 19…21 de grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ: Vremea va rãmâne cãlduroasã în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza şi seara, când izolat, cel mai probabil în regiunile sudice şi sud-estice, vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sud-estul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 22 de grade, uşor mai scãzute în depresiuni.

LA BUCURESTI: Vremea va rãmâne cãlduroasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimã va fi de 17…19 grade.

De duminică, vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, local canicularã la amiazã, îndeosebi în zonele de câmpie. Probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtã duratã va fi mai ridicatã la deal şi la munte.


loading...