Val de frig în România. Temperaturile au coborât până la minus 20 de grade

Ger în mai multe zone. Temperaturile au ajuns până la -20 de grade în zona montană din Gorj. Autoritățile au limitat accesul oamenilor în stațiunea Rânca din cauza pericolelor. Turiștii care nu au autoturismele echipate cu lanțuri antiderapante nu sunt lăsați sa urce în stațiune și sunt întorși din drum de polițiști.

07 feb. 2023, 09:54
Val de frig în România. Temperaturile au coborât până la minus 20 de grade

Vremea va continua să se răcească în toată țara. Noaptea trecută temperaturile minime au coborât până la -20 de grade Celsius, a anunțat ANM.

Cel mai frig a fost în zonele montane din Caraș – Severin și în Gorj.

Frig este și în nordul țării. Marți dimineață la ora 7 se înregistrau minus 17 grade Celsius la staţia meteorologică Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei. Dar cel mai frig era dimineață în Călimani, minus 22.

La Vârful Omul se înregistrau minus 25 de grade Celsius. Minus 20 erau în Ceahlău, la Bâlea Lac, la Întorsura Buzăului.

Citește și: Ger năprasnic, ninsori abundente și avalanșe în Europa. Cod roșu de ninsori abundente în Atena. Avalanșe în Elveția și Austria

La București se înregistrau marți dimineață minus 6 grade la Băneasa și minus 5 la Filaret.

 

Prognoza meteo 7 februarie. Temperaturile scad sub pragul de îngheț în toată țara. Meteorologii anunță iar ninsori viscolite în mai multe județe

Vremea va fi rece, iar dimineața și noaptea, la munte, în Maramureș, Transilvania, local în Crișana, Oltenia, Moldova și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni va fi ger. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -6 și 4 grade, iar cele minime între -15 și -3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ninsori slabe, local în jumătatea de est a teritoriului și doar izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări mai ales ziua, în Dobrogea, Moldova, jumătatea de est a Munteniei și la munte, la altitudini mari, cu viteze în general de 40…50 km/h, amplificând senzația de frig. Izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură.

București. Vremea va fi rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a zilei și noaptea când trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…3 grade, iar cea minimă de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească, potrivit ANM.

Citește și: Ger năprasnic și ninsori viscolite în România, apoi vremea se încălzește. Temperaturile vor scădea până la minus 20 de grade. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni