Val de frig polar în Europa: Zeci de oameni din mai multe ţări au murit de hipotermie. Polonia, afectată de temperaturile polare

Zece persoane au murit de frig duminică în Polonia unde temperaturile au scăzut la -20 de grade în unele regiuni, a informat luni Centrul guvernamental de securitate națională (RCB). 

09 ian. 2017, 10:52

„Numărul victimelor decedate de hipotermie a ajuns la 65” de la 1 noiembrie, potrivit comunicatului emis de Centru care face apel la vigilență, față de persoanele care au nevoie de ajutor în condițiile unor temperaturi vitrege, mai ales cei lipsiți de adăpost.

Europa se confruntă cu un val de frig polar, cu temperaturi extreme care au provocat vineri și sâmbătă moartea a 20 de persoane în Polonia, Cehia și Italia și care a acoperit de zăpadă orașul turc Istanbul, potrivit Agerpres.

Citeşte şi La Bâlea Lac s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din ultima jumătate de secol. Riscul de avalanşă este ridicat

Potrivit previziunilor meteo, temperaturile se anunță ușor mai ridicate în următoarele zile în Polonia, dar vor rămâne în continuare sub zero.

Iarna trecută, care a fost neobișnuit de blândă, aproximativ 77 de persoane au murit de hipotermie în această țară de 38 de milioane de locuitori.