Val de ploi torențiale și furtuni în România. Cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru intervalul 24 aprilie - 22 mai. Potrivit meteorologilor, se anunță o lună ploiasă, cu furtuni violente și temperaturi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă.

21 apr. 2023, 11:52
Val de ploi torențiale și furtuni în România. Cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai

Meteorologii ANM anunță că în săptămâna 24 aprilie – 1 mai valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile vestice și nordvestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice.

Citește și: Prognoza meteo. Se anunţă o vară sufocantă, El Nino va aduce fenomene extreme în toată lumea

 

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai

În săptămâna  1 mai – 8 mai temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte de cât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

După această dată, vremea se mai încălzește și scăpăm de ploi. Astfel, în săptămâna 8 – 15 mai temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele
normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nord-estice, centrale și sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Citește și: România este lovită de furia ciclonului mediteranean. ANM a emis avertizări peste averizări

În săptămâna 15 – 22 mai mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.