Val de proteste violente în Franţa. Studenţii au intrat în confruntări cu poliţia şi au incendiat mai multe clădiri

Protestele studenţilor francezi s-au intensificat marţi în toată ţara, având loc numeroase incidente în care demostranţi au incendiat mai multe clădiri şi au intrat în confruntări violente cu poliţia, relatează Reuters.

05 dec. 2018, 10:31
Val de proteste violente în Franţa. Studenţii au intrat în confruntări cu poliţia şi au incendiat mai multe clădiri

De la începutul acestei săptămâni, studenţii au început să se implice în protestele aşa-numitelor „veste galbene”, îndreptate împotriva preşedintelui Emmanuel Macron, scrie zf.ro.

Autorităţile locale au declarat pentru Reuters că un liceu din oraşul Blagnac de lângă Toulouse a fost incendiat în cursul zilei de marţi.

Citeşte şi Traian Băsescu: Ca să ne convingă că poate reforma Europa, Macron trebuie să ne convingă că poate reforma Franţa

Astfel de incidente au avut loc, de asemenea, în mai multe oraşe precum Lyon, Marsilia, Bordeaux şi Orleans, în timp ce mai multe şcoli au fost închise în oraşele Creteil şi Versailles, de lângă Paris.

Premierul francez Édouard Philippe a anunţat marţi suspendarea pentru şase luni a majorării taxei la carburanţi, ca urmare a protestelor violente care au avut loc în ultimele zile în Franţa.