VAL de SINUCIDERI în Suceava. Trei morţi într-o zi. CANICULA ar fi unul dintre factorii care duc la SUICID

După ce la sfârşitul săptămânii trecute, sâmbătă şi duminică, s-au înregistrat trei cazuri de suicid, alte trei sinucideri au avut loc în cursul zilei de luni.

06 aug. 2015, 07:54
VAL de SINUCIDERI în Suceava. Trei morţi într-o zi. CANICULA ar fi unul dintre factorii care duc la SUICID

Potrivit reprezentanţilor poliţiei judeţene, victimele ultimelor cazuri de suicid sunt doi bărbaţi în vârstă de 68 şi 63 de ani, dar şi un minor în vârstă de 17 ani, scrie monitorulsv.ro. Acesta din urmă a fost găsit spânzurat în podul unei anexe din curtea locuinţei, chiar de tatăl său.

„Dragă mamă şi tată, îmi pare rău. Vă iubesc de acolo de unde voi pleca”

Luni, în jurul orei 18.00, Filip Z. a fost găsit spânzurat în podul unei anexe a casei în care locuia cu părinţii şi cei şapte fraţi ai săi, la Horodnic de Sus.

Citeşte şi Tragedie anunţată pe Facebook. Un bărbat s-a SPÂNZURAT din dragoste pentru o MINORĂ cu care avea copil

Pe telefonul mobil al tânărului, rudele au găsit un mesaj de adio scris cu câteva minute înainte de a-şi pune capăt zilelor: „Dragă mamă şi tată, îmi pare rău, dar nu mai pot trăi aşa. Vă rog să aveţi grijă de voi şi să ţineţi familia strânsă. Vă iubesc de acolo de unde voi pleca şi aveţi grijă de voi. Îmi pare rău”.

Tatăl adolescentului spune că nimic din comportamentul din ultima perioadă al fiului său nu i-a dat de înţeles că ar fi în stare de un astfel de gest extrem.

„Nimic nu mi-a zis, nu mi-a dat de înţeles. Dimineaţă a plecat la muncă, la 7 dimineaţa. A venit de la muncă, i-a spus lui maică-sa să-i facă de mâncare. A scris acel mesaj pe telefon la 17.45, iar la fără zece (n.r. – 17.50) m-a sunat fata: vino tată acasă că s-a spânzurat Filip”, plângea ieri tatăl băiatului mort.

Ipoteza şocantă a unuia dintre fraţii victimei

Un frate de-al adolescentului găsit mort în ştreang a venit ieri cu o ipoteză şocantă privind cauza gestului extrem, susţinând că minorul s-a sinucis sub presiunea ameninţărilor cu acte de violenţă venite din partea unei rude.

„Eram toţi în casă (n.r. – luni după-amiază), toată familia, şi el a început să plângă şi a spus că el nu mai poate trăi aşa, că un frate de-al lui tata tot îl ameninţă pe toate drumurile. Spunea că îl tot ameninţa că îl va urmări pe toate drumurile şi cum că-l prinde şi omoară. Şi el văd că şi-a luat viaţa singur”, susţinea ieri fratele tânărului.

Fotografii cutremurătoare postate pe Facebook

Pe contul adolescentului în vârstă de 17 ani de pe Facebook, acesta postase chiar în noaptea precedentă sinuciderii o fotografie preluată de pe aceeaşi reţea de socializare, fotografie în care apare o persoană care stă pe acoperişul unei clădiri, cu picioarele în exterior, şi cu mesajul: „E ciudat cum în câteva secunde ai putea fi doar o amintire”.

Cu câteva zile înainte, postase o altă fotografie cutremurătoare, preluată tot de pe Facebook, cu un sicriu şi mesajul: „În sfârşit! Acum, toţi mă iubesc”. Un unchi de-al băiatului, Traian Ferari, crede că adolescentul intrase în depresie, însă nu poate înţelege care ar putea fi motivul care l-a adus în acea stare.

I-a spus fiului că pleacă până la CEC şi s-a spânzurat în şură

Tot în ştreang şi-a găsit sfârşitul acum două zile şi un bărbat din comuna Zvoriştea.
Gheorghe B., în vârstă de 68 de ani, a fost găsit spânzurat în şura locuinţei de fiul său.
Acesta din urmă le-a declarat poliţiştilor că tatăl său i-a spus luni dimineaţă, în jurul orei 9.45, că pleacă până la agenţia CEC din Zvoriştea.

Aproximativ un sfert de oră mai târziu, fiul s-a dus până în şură, unde şi-a găsit tatăl spânzurat cu o funie de grindă. Victima suferea de depresie.

La faţa locului a fost trimis un echipaj SMURD, însă paramedicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbatul în vârstă de 68 de ani.

Şi-a găsit tatăl mort în cadă, plin de tăieturi pe corp

Un alt caz terifiant de suicid s-a petrecut tot luni, la Fălticeni. Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost găsit decedat acasă, în cadă, de fiul lui.

Cada era umplută aproape un sfert din capacitate cu apă, iar victima era îmbrăcată cu un tricou şi pantaloni din trening. Pe trupul neînsufleţit, în zona gleznelor, la ambele picioare, şi a încheieturilor de la mâini, dar şi pe părţile laterale ale şoldurilor, cât şi în zona inimii, erau mai multe plăgi tăiate.
Pe marginea căzii, poliţiştii au găsit şi cuţitul cu care bărbatul în vârstă de 63 de ani şi-a provocat rănile. Victima figura în evidenţele medicale cu hipertensiune arterială, fiind sub tratament medicamentos. Vecinii bărbatului le-au spus poliţiştilor că în ultimul timp victima afirma că are dureri insuportabile la picioare.

S-a sinucis, aruncându-se de la o înălţime de opt metri, sub privirile mamei sale

Duminică seară, la Adâncata, un bărbat în vârstă de 38 de ani s-a sinucis sub privirile mamei sale, aruncându-se de pe un stâlp de la reţeaua electrică, de la o înălţime de aproximativ opt metri.
Din cercetările poliţiştilor din comună a reieşit că victima locuia la Feteşti, după ce soţia i-a plecat în străinătate, în urmă cu aproape un an, şi de atunci nu a mai văzut-o.

În acea seară, bărbatul i-a cerut mamei lui să-i aducă soţia înapoi, altfel îşi va pune capăt zilelor.
S-a urcat apoi pe stâlpul din apropierea casei şi, deşi femeia l-a rugat cu disperare să coboare de acolo, nu a renunţat la gândurile sale sinucigaşe.

Citeşte şi Doi tineri s-au sinucis la Suceava: Un bărbat s-a aruncat în faţa trenului, iar o fată s-a spânzurat

La un moment dat, bărbatul s-a prins cu mâinile de firele reţelei electrice, apoi a căzut de la acea înălţime, într-un şanţ de la marginea drumului public.

De sărăcie, s-a aruncat în faţa trenului

Sâmbătă, alte două cazuri de suicid s-au înregistrat pe raza judeţului. La Liteni, o tânără în vârstă de 22 de ani a fost găsită spânzurată într-o anexă a gospodăriei părinteşti. Victima era studentă la Universitatea Suceava şi a lăsat un bilet în care a spus că se considera marginalizată şi neînţeleasă, fără însă a explica mai exact care erau problemele care au apăsat-o atât de mult încât a recurs la un asemenea gest.

Sâmbătă seară, în jurul orei 21.45, un bărbat în vârstă de 34 de ani s-a aruncat în faţa trenului Iaşi – Timişoara, între staţiile CFR Suceava şi Suceava Vest, pe raza comunei Şcheia. Tânărul se întorsese recent din Italia şi se plângea de sărăcia cruntă pe care trebuia să o îndure el, concubina sa şi cei şapte copiii pe care îi creşteau.

Dr. Alexandru Paziuc: „Perioada pe care o trăim acum este una plină de stres”

Doctorul Alexandru Paziuc, medic în cadrul Spitalului de Psihiatrie de la Câmpulung Moldovenesc, a explicat ieri posibilele cauze ale acestui val de sinucideri înregistrat în ultima perioadă.

„Perioada pe care o trăim acum este una plină de stres, mai ales de stres social, politic şi economic, şi desigur această nesiguranţă a zilei de mâine, care pot să genereze o stare de depresie cu tentative de suicid. Şi aceasta este stimulată şi de perioada de călduri foarte intense care reprezintă un stres deosebit pentru organism. Căldurile astea care durează de foarte mult timp şi cu care nu suntem obişnuiţi reprezintă un factor de stres deosebit”, a declarat medicul.

În spitalul de psihiatrie de la Câmpulung Moldovenesc, pe care l-a condus mulţi ani de zile, Alexandru Paziuc a avut mii de pacienţi, printre ei şi ingineri, profesori, doctori chiar etc., care au clacat la un moment dat.

„Boala nu alege”, declara medicul pentru Monitorul, explicând că, la nivel european, unul din patru oameni suferă de tulburări psihice.

O minoră în vârstă de 15 ani a încercat să se sinucidă cu pastile

Tot luni, pe lângă cele trei cazuri de suicid, s-a înregistrat şi o tentativă de sinucidere, victima fiind o adolescentă în vârstă de 15 ani, din comuna Forăşti. Aceasta a fost transportată de urgenţă la spitalul din Fălticeni, după ce a ingerat voluntar mai multe pastile.

Victima are o soră mai mică ce are probleme de sănătate, fiind încadrată cu grad de handicap.
Luni dimineaţă, mama lor a plecat de acasă cu treabă, iar între timp adolescenta a înghiţit din medicamentele prescrise surorii ei bolnave.

I s-a făcut rău şi a fost dusă cu ambulanţa la spital, unde a rămas sub supraveghere medicală, cu diagnosticul „intoxicaţie voluntară cu medicamente”.